Stanija Dobrojević
Foto: Printscreen/RED TV PRINTSCREEN

Napoznatija srpska starleta Stanija Dobrojević napravila je peh na Instagramu koji će se dugo prepričavati.

Naime, Stanija je odlučila da izvede psa Pabla u šetnju, propisno ga obuče, uzevši u obzir hladno vreme, ali ništa to ne bi bilo čudno da Dobrojevićeva nije odabrala odelce i to u bojama hrvatske zastave!

Iako fali šahovnica na sredini, jasno se vidi da se radi o pomenutoj zastavi budući da je redosled boja crvena, bela i plava.

Komentari su se nizali, a dok su jedni istakli da je ovo neviđeni blam, mnogi su, ipak, konstatovali da Stanija zapravo i nije imala lošu nameru, budući da je poznato da je Dobrojevića, zajedno sa porodicom, izbegla iz Hrvatske.

Podsetimo, Stanija je, zajedno sa porodicom, u maju 1995. godine, doživela stravičnu sudbinu u zločinačkoj akciji "Bljesak", kada su ih ustaše proterale iz rodnog Voćina u Zapadnoj Slavoniji.

Njen otac Dragan tada je ubijen.

- Moj rođeni brat Sani i ja smo dali uzorak DNK kako bi uspeli da identifikuju našeg oca. Nadam se da ćemo uspeti da ga pronađemo i da ga sahranimo kako dolikuje. Bio je dobar i požrtvovan čovek. Zaslužuje da počiva u miru i dobije svoj grob, koji ću redovno obilaziti - rekla je Stanija koja se i prisetila tog kobnog 1. maja 1995.

- Imala sam 10 godina kada se to dogodilo i dalje sve pamtim kao da je bilo juče. Sećam se tog jutra kad je počeo napad. Istrčala sam u dvorište da spasem svoje dve lutke. Tata je potrčao za mnom, uzeo ih umesto mene, predao mi ih, pomilovao me po kosi i rekao: "Moram da odem, ali vratiću se". Nikad se nije vratio - istakla je ona i dodala:

- Kada je otac otišao, mama je uzela torbicu sa dokumentima, mene i brata za ruku i s ljudima smo išli traktorima u koloni, pa smo onda svi ušli u autobus pun dece i žena. Nama su u tom momentu bacili "zolju" na kuću i zapalili automobil. Deset minuta nakon što smo prešli most, on je srušen. Malo je falilo da nas zadesi ista sudbina kao mog tatu - rekla je Stanija jednom prilikom za "Informer".

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading