Severina
Foto: Printscreen/Foto: Instagram

Hrvatska pevačica Severina Vučković je večeras, pre nastupa u jednom klubu, održala potresan govor.

Pevačica se pojavila u belom odelu, a potom pročitala publici ono što je napisala, dobivši tom prilikom i aplauz.

Nisam ustala iz kreveta 4 dana. Onda sam ustala, morala se obući, našminkati, napraviti frizuru i pokloniti vam se - počela je Severina i dobila aplauz od publike, a potom nastavila:

Pre svega, pokloniti se svim malim i nemoćnim ženicama koje su mi dale snage... Kako mi je lepo predsednik Vrhovnog suda rekao, meni velikoj i moćnoj... Da ovih dana uopšte smognem snage ustati iz kreveta i ispratiti dete u školu i da svima vama koji mi dajete neizmernu ljubav pokušam lično se zahvaliti. Ne smem biti nepoštena, moram zahvaliti i svim muškarcima. Posebno mojim kolegama sa scene. Moj inboks na Instagramu je pun. Mnoge od vas dele sa mnom svoja iskustva, ima potresnih koja su me rasplakala i jako puno ih je baš iz BiH koje su žrtve nasilja institucija. Znam i za jedan slučaj iz Hercegovine, majku dve curice da idu ocu zlostavljaču, koji ih je obe silovao - pročitala je Severina i dodala:

Kažu da moramo ćutati i biti pokorni kad su deca u pitanju. Ja sam ćutala uporno i pokorno, druga strana je pričala, a ja sam čekala i verovala hrvatskom pravnom sistemu, kao što to žene u Bosni veruju. Ćutala sam dok mi nisu prvi put oduzeli dete. Od tada govorim o nepravdama sistema, o organizovanoj otmici dece kad su bogati i moćni očevi u pitanju. I ja neću stati, i nadam se da i vi, sve žene iz BiH nećete stati - rekla je ona, piše Telegraf.

Predsednik Hrvatske, Zoran Milanović, oglasio se danas povodom oduzimanja starateljstva Severini Vučković i istakao da u svemu tome najviše ispašta dete.

Nakon njegovog oglašavanja, oglasila se i poznata pevačica, na društvenoj mreži Fejsbuk, koja je uputila par rečenice predsedniku i istakla da se njenom detetu oduzima pravo na bezbrižno detinjstvo.

- Poštovani predsedniče, nije devet godina, već 11 godina. Hvala vam na razumevanju da se ne radi o meni, već o mom detetu. I da je to igranje sistema sa jednim detetom više od decenije - bešćutno. Oduzimaju mu se pravo na bezbrižno detinjstvo i pravo na dom. I na kraju, hvala vam na brizi, još nema dece sa sedom kosom. I nije poludeo... ali morate shvatiti da je to veće Vrhovnog suda vratilo na prvostepenu presudu. I šta ćemo sad? Kažu, pravda uvek pobedi na kraju, a bolje bi bilo da je pobedila na početku – istakla je pevačica.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading