Severina
Foto: Shutterstock/Foto: Ilustracija

Strasti se ne smiruju nakon što je Vrhovni sud objavio danas odluku u slučaju starateljstva nad sinom pevačice Severine Vučković i biznismena Milana Popovića.

Vrhovni sud RH ukinuo je odluku da roditelji imaju zajedničko starateljstvo, i odlučeno je da on više ne može da živi sa majkom, a sada se oglasila i Severina.

Vučkovićeva je uputila otvoreno pismo sudu, a mi ga prenosimo u celosti:

Dragi Vrhovni sude... Dakle, s obzirom na to da ste javno objavili vašu odluku i to pre nego je meni odluka uručena, javno vam i dogovaram. Ja sam S.V. (a ne S.K., kako ste napisali u odluci). Mama kojoj ste uzeli dete, kako biste ispravili "neujednačenu sudsku praksu" i "greške u proceduri" u postupku koji je završio pre dve i po godine. Proceduralna greška se sastoji u tome da  je, po vašem mišljenju, sudsko veće u postupku za starateljstvo trebalo da sasluša veštake, koji su nalaz pisali gotovo godinu dana ( a trebalo je da bude gotov za mesec dana) - napisala je ona i dodala:

- Znači, oboje veštaka, Grošić i Dijanić, koji su, uzgred, zadnji put videli moje dete pre tri i po godine, nisu usmeno obrazložili svoj nalaz, kažete. Na sud su pozvani. Dijanić se opravdala nalazom da je bolesna, a veštak Grošić da je kognitivno nesposoban. Svoj nedolazak na sud opravdao je, citiram: "Zbog nedostatka kognitivnih i intelektualnih spsobnosti, vezanih upravo za konkretan predmet". Tim rečima doslovno. Pitam se je li možda bio i kognitivno nesposoban kad je radio nalaz ili kad ga je poslao? Ali to je druga tema...

Severina je imala poruku i za sudiju.

- Dragi Vrhovni sude i poštovani dobri gospodine predsedniče Dobroniću, vidim da ste digli na web stranicu vaše institucije i razaslali medijima vašu presudu, doduše, kako se to kaže - anonimiziranu, dakle s inicijalima, čime ste tobože hteli zaštititi dete i stranke u postupku. Kako ste dete nazvali A.P., pretpostavljam da se ne radi o Andreju Plenkoviću, nego o mom detetu, pa vas ljubazno molim da pročitate moje otvoreno pismo. Pritom ste nepristojno zaboravili da ja nisam S.K., nego S.V., što je jedna vaša "proceduralna greškica" - stoji u otvorenom pismu.

Podsetimo, propust je, smatra veće Vrhovnog suda, napravljen upravo u tome što veštaci nisu pozvani na raspravu na Županijskom sudu u Splitu, uprkos zahtevu jedne od stranaka.

- Valja zaključiti, čim je jedna od stranaka zahtevala da se veštaci usmeno saslušaju na raspravi i pri tome određeno navela na koje se okolnosti saslušanje predlaže, nezavisno od toga što se prethodno izjasnila da na nalaz i mišljenje veštaka nema primedbi, došlo je do bitne povrede odredbi parničnog postupka. Zato je drugostupanjska presuda ukinuta i predmet je vraćen Županijskom sudu u Splitu na ponovno suđenje - navodi se u odluci, prenosi "Index.hr".

Inače, ova je odluka doneta još u julu prošle godine.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading