Seve
Foto: Printscreen/Printscreen/Instagram/severina

Kao bomba odjeknula je vest da hrvatska pevačica Severina Vučković izgubila je pravnu bitku vođenu za starateljstvo nad sinom Aleksandrom.

Sada se oglasio Vrhovni sud i saopštio je odluku o starateljstvu nad sinom Severine Vučković i Milana Popovića.

Naime, ovom odlukom Vrhovnog suda sada je poništena presuda Županijskog suda u Splitu, kojom je odlučeno da sin, nad kojim roditelji imaju zajedničko starateljstvo, živi sa majkom.

Sud je, kako je sada javno saopšteno, uvažio revizijski zahtev koji je podneo Milan Popović. On je istakao da Županijski sud u Splitu nije usmeno ispitao vještake, iako je to posebno tražio. 

Time je, prema odluci Vrhovnog suda, učinjena bitna povreda odredaba parničnog postupka. Vijeće Vrhovnog suda smatra da je učinjen propust upravo u tome što vještaci i pored zahtjeva jedne od strana nisu pozvani na ročište u Županijskom sudu u Splitu. 

- Mora se zaključiti da čim je jedna od stranaka zahtevala da veštak bude usmeno saslušan na ročištu i precizirala okolnosti pod kojima je ročište predloženo, bez obzira što je prethodno generalno izjavila da nema primedbi. na nalaz i mišljenje veštaka bitne povrede odredaba parničnog postupka. Zbog toga je drugostepena presuda ukinuta i predmet vraćen na ponovno suđenje Županijskom sudu u Splitu – navodi se u odluci piše 24sata.hr

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Veštak

25.01.2024 04:16

Da, ali dotle dok niži sud ne razmotri opet predmet, dečak je mogao da ostane kod majke, jer je to bolje za dete. Već je dve godine sa njom, posle te prve odluke. Najbolje za dete ima prednost.