Baja Mali Knindža
Foto: Printscreen/Happy TV

Pevač Baja Mali Knindža je otkrio i kako je nastala pesma "Božić je".

Naime, on je istakao da se sve desilo 1992. u manastiru Krka, u Dalmaciji.

- Pesma je nastala 1992. godine u manastiru Krka, u Dalmaciji pravoslavnoj, gde sam bio u nekoj slikarskoj koloniji. Imao sam tamo jednog poznanika, sveštenika, koji je bio jako dobar sa mojom familijom. Inače, prethodno je bio sveštenik u mom kraju. I napravio sam pesmu onako i odjednom. Vizuelna je, sva je puna slika i mislim da su ljudi u tome prepoznali onog zvonara što zvoni na zvoniku da sneg pada na njega. Sve možeš da vidiš. I babu kako me vodi za ruku i kako kaže da se prekrstim. Hladno je bilo, drhte prsti. I ušla je u antologiju. Mislim, još dok nisam napravio muziku, kad sam je čitao kao tekst, predstavnik kulturno-umetničkog društva "Zora", Slavko Zorica, u manastiru Krka je rekao: "Ovo će biti antologija, ovo ulazi u antologiju" iako još nije bila objavljena. Kada sam je čuo u Knez Mihailovoj, rekao sam: "E, to je to". I postala je antologija - rekao je Baja za "Telegraf".

Podsetimo, pevač Mirko Pajčin, poznatiji kao Baja Mali Knindža, privatan život krije od očiju javnosti, a isti slučaj je i sa njegovim naslednicama. Ipak, samo za Alo! pokazao je porodicu i otkrio kako proslavlja najradosniji hrišćanski praznik.

Iako se tradicionalno na Božić okupe svi, ove godine neće biti tako, ćerka Ljiljana koja živi u Americi nije mogla da dođe. Ali, sa najmilijima će biti na video-pozivu.

Kakve sve običaje poštuju u domu poznatog pevača, za Alo! je delom otkrila njegova ćerka Smiljana, koja je završila medicinu. Inače, Mirko iz prvog braka ima tri ćerke i sina, dok mu je druga žena Dijana podarila dva sina - Gavrila i Danila.

- Za našu celu porodicu Božić je najradosniji i najvažniji praznik u godini. Svake godine se svi okupimo kod bake i deke u Surčinu. Hvala bogu, imamo dosta dece. Ove godine će nam faliti Ljiljana, ali biće na video-pozivu dok budemo lomili česnicu - istakla je ćerka Smiljana i dodala da je lomljenje česnice najzanimljivije, pogotovu najmlađim članovima porodice Pajčin.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading