Žarko Laušević
Foto: Alo/Alo

U godini koju ispraćamo, nažalost, mnogi velikani kulturne scene zauvek su nas napustili. Žarko Laušević, psihijatar Jovan Marić, glumica Jelena Čvorović Paunović i drugi.

ŽARKO LAUŠEVIĆ

Glumac Žarko Laušević preminuo je u 64. godini posle kratke i teške bolesti. Žarko je rođen 19. januara 1960. godine na Cetinju. Diplomirao je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu i bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Pored maestralnih uloga ostaće upamćen i kao frajer za kojim su mnoge dame uzdisale.

JELENA ČVOROVIĆ PAUNOVIĆ

Glumica Jelena Čvorović Paunović preminula je u 75. godini. Jelenu je publika zavolela kao Žaklinu iz “Srećnih ljudi” i Đošinu Kasandru u “Porodičnom blagu”. Iza glumice ostala je neutešna ćerka jedinica.

PSIHIJATAR JOVAN MARIĆ

Poznati psihijatar i seksolog prof. dr Jovan Marić je preminuo u 82. godini. Marić je bio srpski psihijatar, pisac, bivši profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i diplomata. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu 1964. Pružao je psihijatrijsko veštačenje na sudu i bio ambasador u Nigeriji od 2014. do 2016. godine kada je smenjen.

SAŠA VIDIĆ

Stilista, dizajner i modni kritičar Saša Vidić napustio nas je krajem aprila 2023. godine. Bio je saradnik i stilista mnogim poznatim ličnostima na estradi. Blisko je sarađivao sa Cecom Ražnatović dugi niz godina, ali su kasnije njihov odnos obeležile nesuglasice.

VLADO PRAVDIĆ

Vlado Pravdić, klavijaturista „Bijelog dugmeta", umro je početkom decembra 2023. godine, uoči svog 74. rođendana. Sa „Dugmetom" je objavio pet albuma - „Bitanga i princeza“, „Doživjeti stotu“, „Uspavanka za Radmilu M.“, „Kosovka djevojka“ i „Pljuni i zapjevaj, moja Jugoslavijo".

ZORAN KALEZIĆ

Na samom početku 2023. umro je pevač narodne muzike, Zoran Kalezić, posle duge i teške borbe s karcinomom pluća. Na večni počinak ispraćen je par dana kasnije u Danilovgradu.

METJU PERI

Američki glumac Metju Peri, najpoznatiji po ulozi Čendlera Binga u televizijskoj hit seriji Prijatelji iz 1990-ih, preminuo je u 54. godini. Glumac je pronađen mrtav u njegovoj kući u Los Anđelesu.

ŠINEJD OKONOR

Irska pevačica Šinejd Okonor preminula je u 56. godini. Bila je najpoznatija po svom singlu “Nothing Compares 2 U”, objavljenom 1990. godine, koji je postao hit broj jedan širom sveta.

DAVID ALBAHARI

Pisac i prevodilac David Albahari preminuo je posle duže bolesti, u Urgentnom centru u Beogradu u 75.godini. Rođen je 1948.godine u Peći, prvu knjigu, zbirku priča Porodično vreme, objavio je 1973. u izdanju Matice srpske iz Novog Sada. Isti izdavač objavio je njegov prvi roman, Sudija Dimitrijević.

Osim njih javnost je potresla i iznenadna smrt sina harmonikaša Mirka Kodića, kao i tragična smrt najmlađeg brata Marka Janjuševića Janjuša koji se ubio krajem decembra.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading