Marija Šerifović
Foto: Alo/Alo

Pevačica Marija Šerifović pre nekoliko dana objavila je da je dobila sina kog je rodila surogat majka. Mario je rođen na klinici u Los Anđelesu, a pevačica je sve do samog kraja ceo proces držala u strogoj tajnosti.

Ipak, ona nije ni prva ni jedina javna ličnost iz naše zemlje koja se odlučila na ovaj korak. 

Naime, pevač i baletski igrač Aleksa Jelić (47) nedavno je priznao da će u proces dobijanja deteta preko surogat majke ući sam, mada da će i uprkos tome tražiti svoju srodnu dušu. 

- Ovo je moja lična priča i nisam mislio da će toliko zainteresovati javnost. Možda u smislu da je sve moguće i da niko nikada ne treba da odustane od svojih želja ma kako izgledale teške i nemoguće. I jeste u Srbiji tabu tema, čujte, Srbija u nekim segmentima i dalje živi srednji vek. Ne bi mi prijalo da izazove interesovanje na nivou informacija, prepričavanja, ogovaranja jer ovo je ozbiljna priča koju čovek ne uradi tek da bi uradio nešto već toj odluci prethodi duboko promišljanje, još dublja ljubav te sam spreman za novi deo starog života - rekao je Jelić i dodao:

- Surogat majku ne biraš, već biraš donatorku jajne ćelije, te dete može biti i bele puti, latino ili čak crne boje kože. Nemam nikakve kriterijume, tek kada budem dobio ponudu i izbor donatorki, odlučiću. Ceo proces je dosta složen i prolazi rigorozne medicinske procese i jedino što ne možeš da biraš je pol bebe- istakao je od svojevremeno. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading