Meri
Foto: Privatna arhiva/Preentscreen/Youtube

Poznata jugoslovenska pevačica Meri Cetinić uspešnu karijeru gradila je isključivo na svom glasu, a veliku popularnost stekla je u grupi "More", međutim, kasnije je započela je solo karijeru.

Tokom osamdesetih bila je jedna od najtraženijih pevačica na prostorima nekadašnje Jugoslavije, a 1981. i 1982. godine proglašena je i za pevačicu godine.

Sa 23 godine ostala je u drugom stanju, ali joj je brak nije dugo potrajao, pa se sama brinula o ćerki Ivani.

- Kratko je trajao moj brak, u koji sam ušla trudna s 23 godine, jer sam mislila da to tako treba da ide, onako starinski. Našu kćerku sam podigla sama - rekla je Meri svojevremeno.

Ćerka je nasledila talenat na majku, pa su zajedno snimile i album "Dozvoli mi", međutim, opaka bolest bila je jača, pa je mezimica pevačice preminula u 44. godini.

- S neizmernom boli javljam da je moja ljubljena kći Ivana Burić preminula jučeru KBC Split u 44. godini. Bila si moj dragulj, tvoja predivna poetska duša, puna ljubavi i nežnosti, veliki muzički talenat i humor činile su naš život srećnim, prepun ljubavi… Opaka bolest je pretila, ali smo je savladavale zajedno… Ovaj put je bila jača, nismo uspele, sunce moje i dragi Bog te je uzeo k sebi u svoj zagrljaj, prema nebeskim visinama, zvezdama a tvojoj neutešnoj majci ostavio najdublju tugu… Tvoje stotine puta ponavljano ‘mami, I love you’ odzvanjaće u mom srcu zauvek! Počivaj u miru Božjem, najdraža moja Ivi - napisala je neutešna pevačica tada, prenosi Blic.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading