Era Ojdanić
Foto: Alo/Foto: Ataimages

Ko šta čita, koliko često i koje pisce i da li se estrada ikada hvata knjige, sasvim je legitimno pitanje otkako je pevačica Zlata Petrović izjavila da od osnovne škole nije pročitala nijednu knjigu.

U Zlatinom slučaju to je celih 46 godina bez ijednog retka, a Alo! je istraživao koliko ostali estradni uposlenici imaju vremena da se posvete onome što mnogi nazivaju hranom za dušu.

Era: Čitam poreska rešenja

Era Ojdanić

Alo

 

Pevač narodne muzike Era Ojdanić priznaje da ne pamti kada je poslednji put uzeo neko štivo u ruke, ali ipak postoji nešto što ne preskače.

- Ne sećam se kada sam poslednji put pročitao knjigu, ali volim da slušam književnike i učene ljude jer od njih ima mnogo toga da se čuje. Moje kolege sa estrade vole da čitaju, ali jednostavno nemamo vremena za to. Eto, ja puno čitam i to svakodnevno, ali uglavnom poreska rešenja, izveštaje sanitarne inspekcije, a zakone koji regulišu ugostiteljsku delatnost znam napamet... Evo, sada moram da popunim formular za Skoj u koji moram da navedem koje su se pesme pevale u mom lokalu na veselju koje je nedavno bilo. Imam rok od 15 dana i ako ga ne ispunim, moraću da platim kaznu - rekao nam je Era kroz smeh.

Zorica: Moravija je moj pisac

Zorica Marković o Ani Ćurčić

Printscreen

 

Pevačica Zorica Marković priznaje da nije strastveni čitalac, a kada oseti potrebu, rado se vraća svom omiljenom piscu Albertu Moraviju.

- Neka čita ko šta hoće, a vidim koliko su pametni ovi što se hvale silnim knjigama. Svi ljudi manje-više čitaju, a Zlata je pametnija od onih koji se hvale da su pročitali celu biblioteku. Moj omiljeni pisac je Alberto Moravija, a poslednja njegova knjiga koju sam pročitala je „Ćoćara“. Nisam strastveni čitalac, ali kada osetim potrebu, onda nađem vreme za to. Uglavnom čitam pred spavanje, jer me to opušta i to je za mene duhovna hrana - rekla je Zorica.

Edita: Dnevno čitam pet strana

Edita

Foto: ATA Images

 

Editi Aradinović ubrzani tempo života i posla kojim se bavi često ne dozvoljava da se posveti knjigama, ali svaki dan u kojem pročita makar pet stranica za pevačicu nije propao.

- Trenutno čitam biografiju Eltona Džona, a inače volim da čitam, i to uglavnom kada sam na odmoru. To se retko dešava, ali nijedan dan mi ne prođe da ne pročitam makar pet strana, što je svojevrsni poduhvat zbog tempa koji mi posao nameće - rekla je Edita za Alo!

Nada: Dve knjige u isto vreme

ALO! ISTRAŽUJE Zlata nije pročitala knjigu 46 godina, a njen kolega se samo bavi poreskim rešenjima

Foto: Youtube/Printscreen

 

Pevačica Nada Obrić kaže da je odavno navikla sebe da čita dve knjige u isto vreme.

- Volim da čitam, ali u poslednje vreme sve manje jer nemam živaca. Međutim, kada čitam, uvek su tu dve knjige. Trenutno čitam „Kompas za dušu“ Aleksandra Kolmanovskog i „Crnog konjanika“ Aleksandra Radovića - rekla je Nada.

Sanja: Obožavam krimiće

Sanja Vučić

Foto: ATA Images

 

Sanja Vučić ljubitelj je krimi-romana, a Agata Kristi je spisateljica kojoj se najčešće vraća.

- Nedavno sam ponovo čitala „Deset malih crnaca“ jer se često vraćam Agati Kristi. U principu, imam vremena za knjige i najčešće volim da čitam kada sam u putu. Mada, često mi se tada dogodi da zaspim uz knjigu. Postoji i dosta stvari koje mogu da nas oplemene, a koje možemo da nađemo na internetu - rekla je Sanja.

Kostov: Nema vremena ni za sebe

Jelena Kostov

Foto: Printscreen/instagram

 

Pevačica Jelena Kostov, mama dvoje dece, kaže da zbog obaveza nema vremena ni za sebe, a kamoli za knjige.

- Divim se ljudima koji u ovom brzom tempu života mogu da izdvoje vreme za knjigu, jer ja nemam vremena ni za sebe. U nekom budućem periodu posvetiću se čitanju više jer nema ničega lepšeg od toga da se opuštate uz dobru knjigu  - rekla je Jelena.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading