CECINA PRVA KAFANA SRUŠENA DO TEMELJA
Foto: Alo/Alo

Svetlana Ceca Ražnatović na muzičkoj sceni prisutna je skoro četiri decenije. Sam početak njene karijere vezuju se za malo primorsko mesto Utjeha na Crnogorskom primorju, koje se nalazi na putu između Bara i Ulcinja.

Ceca je te davne 1987. godine letovala s roditeljima kada ju je u jednoj kafani, dok je pevala, primetio harmonikaš Mirko Kodić. On se tada toliko oduševio njenim pevanjem i talentom, pa joj je ubrzo pomogao da snimi prvu ploču "Cvetak zanovetak". Ostalo je istorija.

- Baš ovde je Ceca započela svoju karijeru. To je krajem osamdesetih bila jedna od najpopularnijih kafana u ovom delu primorja. A evo sad, beton. Tužno. Sve je propalo. Ima sigurno petnaestak godina kako je to porušeno. Dolazili smo ne samo mi meštani nego i turisti od Sutomora do Ulcinja. Sećam se dobro Cece. Bila je malecka, ali je delovala nekako starija nego što jeste. Videlo se da je uplašena, ali je opasno pevala. Svi su joj po nekoliko puta za veče tražili da peva od Nade Obrić "Dugo te, dugo očekujem". To je tad bio veliki hit. Svakom je ispunjavala želje. Bila je atrakcija, ona onako mala a peva uveče na plaži uz obalu mora - rekao je stariji meštanin Utjehe za Kurir pa dodao:

- Sa Cecom je pevalo i nekoliko drugih iskusnijih pevača, koji su joj na početku davali da otpeva nešto dok se oni odmaraju i jedu. Bila je pod strogim nadzorom oca, koji je sedeo za stolom sve vreme dok je ona pevala i budno motrio na svaki njen korak. Tu je kuću imao i Mirko Kodić. Odmah je prepoznao njen talenat i posle je odveo za Beograd i napravio joj hit. Bila su to lepa vremena. Koliko znam, od tada više nije dolazila ovde.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading