SMRT OCA, RAT, SIROMAŠTVO Maya Berović morala da odraste preko noći, imala je samo tri godine kad je ostala bez tate
Mirko Tabašević

Pevačica Maya Berović morala je da odraste preko noći kada je njen tata iznenada preminuo. Maya je imala samo tri godine kada je ostala bez oca, a nakon te tragedije usledio je rat, pa je njenu mamu snašla nova muka koja je ostala udovica sa dvoje male dece.

- Iz detinjstva imam lepe uspomene sve dok se nije desio taj užasni rat, posle toga je usledilo naše preseljenje iz Sarajeva u Bratunac, tako da ne mogu da kažem da je sve bilo bajno i sjajno, ali s obzirom da sam ja neko ko je apsolutni optimista, uglavnom volim da se prisećam samo onih lepih momenata provedenih sa mojim starijim bratom i sa majkom - ispričala je Maya svojevremeno za Skandal i prisetila se oca koji je preminuo kada je imala samo tri godine:

- Jako mlada sam ostala bez oca, umro je od srčanog udara kad sam imala tri godine, tako da eto, imala sam tu nesreću da odrastam bez oca, ali i majka i brat su se trudili da mi to nadomeste. Samim tim što sam odrasla bez oca, na neki način to jeste bio hendikep iako ne volim na to da gledam na takav način. Smatram da su neki ljudi doživeli mnogo veće nesreće, pa su se izdigli iznad svega i izborili. Ja sam imala sreću da imam mamu koja je veliki borac Ona je meni i bratu obezbedila sve što je bilo u njenoj moći! Mogu slobodno da kažem da sam kraj nje imala lepo detinjstvo kojeg se rado sećam. Nemam čega da se stidim kada se setim tog perioda mog života. A ono na šta sam još više ponosna jeste činjenica da me je mama naučila kako da se izborim u životu i kako da budem uporna u ostvarenju cilja koji zacrtam. Nisam bila dete koje je imalo sve, ali nisam bila ni dete kojem je nešto falilo. Imali smo dovoljno za jedan normalan i skroman život. Mama se trudila da nam obezbedi sve što može i bez obzira što su to bile ratne godine, pa je sa te strane bila nemaština, kada se vratim unazad i setim svog detinjstva, bez obzira na okolnosti, bila sam srećno i zadovoljno dete. A ako pričamo o nekom muškarcu koji mi je oslonac, ne postoji niko ko bi mogao da mi zameni oca - zaključila je Maya Berović.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading