PUNE 17 GODINA OD SVOG POSTOJANJA Dečiji hor Čarolija najavljuje proslavu punoletstva iduće godine (FOTO)
Foto: Printscreen/Printscreen Tviter

Dečji hor Čarolija, koji je postao sinonim za kvalitetno izvođenje dečje muzike, slavi 17. rođendan. Ovaj hor je za proteklih 17 godina uspeo da okupi brojne talentovane dečake i devojčice iz cele Srbije, a neki od danas popularnih pevača su započeli svoju muzičku karijeru upravo u ovom horu.

PUNE 17 GODINA OD SVOG POSTOJANJA Dečiji hor Čarolija najavljuje proslavu punoletstva iduće godine (FOTO)

Printscreen Tviter

 

Ideja da se osnuje hor Čarolija potekla je od producenta i direktora Hype produkcije Saše Mirkovića, koji je pre 17 godina došao na ideju da napravi dečji festival zajedno sa Leontinom Vukomanović. Ubrzo nakon osnivanja, hor Čarolija je postao omiljen među najmlađim muzičkim zaljubljenicima, a njihov nastup na sceni postao je sinonim za kvalitetan muzički program za decu.

U godinama koje su usledile, hor Čarolija je postao poznat ne samo u Srbiji, već i van njenih granica. 2008. godine, BBC i CNN su proglasili ovaj festival za najveći dečji festival u Evropi. Činjenica da je festival postao prepoznatljiv na svetskoj sceni, samo je potvrdila kvalitet i značaj ovog hor, kao i viziju koju je Saša Mirković imao kada ga je osnovao.

Saša Mirković je ovu priliku iskoristio da se na svom Tviter nalogu zahvali svim članovima hora, saradnicima i roditeljima koji su svojom podrškom doprineli uspehu Čarolije. Takođe je najavio da će sledeće godine hor Čarolija proslaviti punoletstvo, čime će još jednom dokazati da je jedan od najuspešnijih i najznačajnijih dečjih horova u Srbiji.

 

 

-Punih 17 godina. Dogodine punoletstvo slavimo Čarolijancima! -objavio je Mirković.

Čestitamo horu Čarolija na uspešnih 17 godina rada i želimo im da i dalje budu uzor i inspiracija svim mladim muzičkim talentima.

PROSLAVITE USKRS SA NAJVEĆOM MUZIČKOM LEGENDOM NA BALKANU Aca Lukas će uživo pevati samo za vas (VIDEO)

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading