"IMALI SMO SAMO ZA KIFLU I JOGURT" Miodrag Radonjić odrastao je u nemaštini, sada se prisetio tog perioda, pa otkrio šta ga spaja sa Lepom Brenom!
TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bg

Miodrag Radonjić proslavio se kroz ulogu Baće u "Južnom Vetru", a sada je otvorio dušu o teškom odrastanju burnih devedesetih godina, kojih se detaljno seća.

Radonjić je tada bio mali dečak, ali uprkos tome bio je svestan situacije koja se dešavala. Zbog krize u zemlji i svetu, sankcija i njegova porodica je osetila besparicu i nemaštinu.

Iako su roditelji pokušali da njega i brata zaštite od svega što se u tom periodu dešavalo, to ipak nije bilo moguće u potpunosti.

- Sećam se da su nas, kada počne Dnevnik, roditelji odmah sklanjali u drugu sobu jer su vesti u to vreme bile izuzetno uznemiravajuće. Uglavnom, najviše je bilo priča s ratišta. Na neki način, brat i ja smo bili sačuvani od svega toga - ispričao je Radonjić.

Miodrag je kao rođeni Zemunac stanovao kući sa roditeljima, bratom Markom, bakom i dekom, a 1993. godine su se svi zajedno preselili na Konjarnik.

Glumac se potom prisetio i školskih dana, kada je sa bratom delio skromnu užinu.

- Brat i ja smo od roditelja dobijali dva dinara za užinu. To je bilo dovoljno da kupimo kiflu i jogurt. Uzimali smo kiflu i unutra je punili majonezom, senfom i kečapom, da ne bude baš skroz prazna. Nije bilo pečenice i kačkavalja. Tada se od mojih vršnjaka niko nije izdvajao, svi smo bili u istoj situaciji. Niko nije nosio skuplje patike od drugih, već smo svi živeli u iluziji da je sve to tako normalno - rekao je glumac, prenosi "Informer".

Radović ističe da je umetničku crtu nasledio od majke Branke, koja je bila uspešna na muzičkoj sceni dok on i brat nisu došli na svet.

- Dok se brat i ja nismo rodili, mama je bila veoma uspešna u muzičkom poslu, bila je prvakinja harmonike stare Jugoslavije. Mnogo je radila po svadbama, čak je išla na turneje po Evropi i Americi. Tih osamdesetih godina njen menadžer je bio čuveni Raka Đokić, koji je tada zastupao i Lepu Brenu. Imao je samo dve klijentkinje, Brenu i moju mamu. Onog momenta kada se mama odlučila da osnuje porodicu, karijeru je ostavila po strani i posvetila se nama. Otac Nenad je završio Građevinski fakultet i radio je na raznim mestima. Kada sam bio mali, bio je zaposlen pri Vojsci, jedno vreme i u Novom Sadu, pa je iz Beograda putovao svakog dana kolima - ispričao je glumac.

"PEVAO SAM I PLAKAO" Poznati pevač sa knedlom u grlu progovorio o bolnim gubicima, pa spomenuo i druženje sa Novakom Đokovićem

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading