SAHRANA TANASIJA UZUNOVIĆA Tuga na Novom groblju, kolege i porodica neutešni (FOTO)
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen/instagram

Umetnik je iza sebe ostavio i suprugu Biljanu, kao i ćerku Sofiju, koje su primale saučešće.

Tanasija svi pamte kao Rajka Maleševića u seriji "Moj rođaka sa sela", a da mu uputi poslednji pozdrav došao i Dragan Gagi Jovanović, njegov filmski sin Dragorad Drakče Malešević.

Ispraćaju prisustvuju Vaja Dujović, Tihomir Stanić, Kalina Kovačević, Hadži Nenad Maričić, Ivana Žigon, Vuk Kostić...

Tanasije Uzunović je rođen u Nišu 25. septembra 1942. godine. Unuk je Nikole Uzunovića, nosioca Legije časti i predsednika vlade Kraljevine Jugoslavije između dva rata. Više od tri decenije bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, da bi potom prešao u Narodno pozorište u Beogradu. Završio je i slikarsku školu. Kad god bi u mladosti naslikao nešto, imao je osećaj da "krade" od glume i izneverava sebe, jer je smatrao glumu svojom prioritetnom ljubavlju. Shvatio je, ipak, da je stvaralački izvor isti.

Lik Rajka Maleševića iz serije "Moj rođak sa sela" obeležio mu je karijeru u zrelim godinama, a igrao je i u "Vojnoj akademiji", "Gorkim plodovima", "Državnom službeniku". Zapažene uloge ostvario je u televizijskim dramama i filmovima, "Devojački most", "Sabirni centar", "Kosovski boj", "Maska", "Zverinjak"...

Dobitnik je Sterijine nagrade, Oktobarske nagrade Grada Beograda, Pečata Narodnog pozorišta i mnogih drugih.

KOMEMORACIJA TANASIJU UZUNOVIĆU Sala Narodnog pozorišta odzvanja od jecaja, kolege se opraštaju od legendarnog glumca

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Миомир

18.03.2023 21:04

Вечнаја памјат Великом глумцу Танасију Узуновићу. Бог душу да му прости и подари рајска насеља, да почива у миру и да му је лака српска земља. Хвала за сваки секунд глуме који је остварио. Саучешће породици.