TUGA Preminuo slavni bubnjar, fanovi se opraštaju
Alo

Preminuo je kultni bubnjar Džim Gordon, koji je postao poznat po svojoj povezanosti sa legendarnim rok zvezdama i ozloglašen zbog osude za ubistvo.

Džim Gordon umro je u ponedeljak u 77. godini nakon borbe sa mentalnom bolešću.

Gordon, koji je bio bubnjar Erika Kleptona u "Derek and the Dominos", preminuo je prirodnom smrću u Kalifornijskoj medicinskoj ustanovi u Vakavilu dok je služio kaznu.

Karijeru je započeo 1963. godine kao sedamnaestogodišnjak u bendu "The Everly Brothers" i ubrzo se probio na sceni Los Anđelesa. Snimao je albume sa Litl Ričardom, Džinom Klarkom, bendom "The Beach Boys" i drugima, a na vrhuncu karijere bio je toliko zaposlen da je u jednom danu svirao u tri različita grada. Dešavalo se da ujutru bude u Los Anđelesu, po podne na koncertu u Las Vegasu, a uveče u San Dijegu, nakon čega bi se vratio u Los Anđeles.

TUGA Preminuo slavni bubnjar, fanovi se opraštaju

Foto: Youtube/Printscreen

 

Često je nastupao s legendarnim Erikom Kleptonom, a osim bubnjeva, ponekad je svirao i klavir. Upravo je Gordon zaslužan za hit pesmu "Layla", koju je snimio sa Kleptonom, s kojim je kasnije obišao čitav svet. Radio je sa nekoliko drugih kultnih muzičara kao što su Džon Lenon, Džordž Harison, Alisa Kuper...

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading