Gordana ganuta: Izvedena predstava po motivima pesama Šabana Šaulića
Foto: Alo/Goran Jovanović

Niško Narodno pozorište u subotu 11.3. proslavilo je 136 godina postojanja premijernim izvođenjem predstave „San o zavičaju“ nastale po motivima pesama Šabana Šaulića, a specijani gost pozorišta bila je udovica kralja folka, Gordana, koju je delo vidno ganulo.

Gordana ganuta: Izvedena predstava po motivima pesama Šabana Šaulića

Goran Jovanović

 

Ne skrivajući emocije, ona je prva po završetku izvođenja ustala i aplauzom pozdravila glumce, a koliko je predstava oduševila publiku svedoči podatak da su se nekoliko puta vraćali na bis.

Ovo je pokazatelj koliko umetnost ne poznaje granice. Pesme koje je Šaban ostavio utkane su duboko u sudbine svih ljudi koji žive na ovim prostorima, i deo su i naših radovanja, patnji ali i tugovanja, svega onoga što jedan život čini. To je ova sjajna predstava i pokazala i zaista sam zahvalna autoru teksta Ivanu Velisavljeviću, reditelju Milanu Neškoviću kao i celokupnom ansamblu Narodnog pozorišta u Nišu na čelu sa direktorom Spasojem Milovanovićem koji su na ovaj način odali poštu Šabanu i dali još jednu dimenziju njegovim pesmama. Za njega, ali i za nas kao njegovu porodicu, to predstavlja veliku čast ali i ponos, i nadam se da će se ova predstava još dugo igrati, a po reakcijama publike rekla bih da će to zaista tako i biti – rekla je po završetku Gordana. 

ŽENI SE POZNATI REPER Devito na neobičan način verio devojku, evo šta joj je kupio i zakleo joj se na večnu ljubav

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading