AMBICIOZNA NAKON TAKMIČENJA ZA PESMU EVROVIZIJE Zejna Murkić: Planiram da budem romska Rosalija!
Foto: ATA IMAGES/Foto: Ataimages

Pevačica Zejna Murkić polako, ali sigurno gradi uspešnu karijeru. Iako nastupa od detinjstva, široj javnosti je poznata kao bivša članica grupe „Luna“, a sada je kao solista nastupila na ovogodišnjoj Pesmi za Evroviziju sa energičnom pesmom „Rumba“.

- Poeni i pobeda mi nisu bitni, svi učesnici dobijaju pažnju. Moja pesma je postala hit i postigla sam ono što sam želela, i baš sam srećna. Pesmu „Rumba“ snimam i sa „Džipsi kingsima“, na engleskom i španskom, i sigurna sam da će postići i svetsku popularnost - otkrila je Zejna svoje buduće planove, i dodala:

- Mešam latino, romski i srpski fazon i planiram da pravim multikulturalnu muziku. Mnogo volim špansku pop zvezdu Rosaliju, koja je svoju nacionalnu muziku dovela na svetsku scenu.

AMBICIOZNA NAKON TAKMIČENJA ZA PESMU EVROVIZIJE Zejna Murkić: Planiram da budem romska Rosalija!

Foto: Ataimages

 

Zejna se osvrnula i na svoje učešće na Pesmi za Evroviziju, pa konstatovala:

- Ne znam zašto žiri nije bolje ocenio pesmu, da nije bilo kako smo očekivali - nije, ali ne možemo da vratimo vreme i sve ima razlog. Ne mislim da pesma i ja nismo bili spremni, već mislim da zemlja nije bila spremna za mene.

Iako je prezadovoljna karijerom, Zejna nam je otkrila kakvo je stanja na privatnom i ljubavnom planu:

- Nemam partnera trenutno. Svaka osoba koja je bila u mom životu za mene je u tom trenutku bila ona prava. Ja dajem sve od sebe, kao da je prvi i poslednji. U svakoj mojoj vezi je bilo nesuglasica i kompromisa koje sam ja morala da pravim jer neko ne može da me razume, a ja sam, i pored svog posla, veoma jednostavna. Želim normalan porodični život, pa zato još nisam našla srodnu dušu. Sa ocem svoje ćerke sam završila sve sudske procese i sve negativno se iskristalisalo, pa nam je ćerka na prvom mestu.

Kada je u pitanju njen početak u muzičkoj grupi „Luna“ i odnos sa članovima benda, Zejna kaže da je to u tom periodu bilo dobro, ali objašnjava i zašto je rad u grupi nije zadovoljio.

- Bilo je lepo jer sam bila mlada i sve mi je bilo novo. Bilo je tu pogrešnih stvari na koje nisam mogla da utičem. Ja sam više solista i mislim da je to za mene jedini put. Imala sam veliki glasovni kapacitet i imam fizički izgled da nosim grupu kao pevač, ali su me stavili da stojim pored još jedne osobe - kaže Zejna, i dodaje:

- Devojka koja je pevala sa mnom, Lidija, udala se i ima decu, i dugo se nismo videli. Ipak, čestitala mi je na Pesmi za Evroviziju. Sa frontmenom Čedom nisam u kontaktu i nemam čak ni njegov broj. Bivšu članicu Maju, koja je bila pre mene, mnogo volim i kad bismo se srele zagrlile bismo se jer smo iz istog grada. Ona je jedina sa kojom sam i dalje bliska.

Zejna se zbog romske nacionalnosti susrela sa brojnim predrasudama o kojima govori bez dlake na jeziku:

- Kao mlađa sam doživela vršnjačko nasilje jer sam Romkinja. Iz tog razloga se sada borim za Rome, gej populaciju i za sve one koji nisu savršeni – za sve nas koji smo kao potčinjeni mnogo talentovaniji. Javno ću da govorim o svemu tome i probaću da probudim ljudskost i sram ukoliko nisu svesni u kom veku živimo i da nikome ne treba izazivati traume i nevolje. Mnogi moji gej prijatelji su dobijali batine i vređanja, a veoma su talentovani.

AMBICIOZNA NAKON TAKMIČENJA ZA PESMU EVROVIZIJE Zejna Murkić: Planiram da budem romska Rosalija!

Foto: Dejan Briza

 

Dopada mi se Luk Blek

Zejna je prokomentarisala i ostale favorite PZE, pa iznela svoje prognoze o njima i njihovim karijerama.

- Podržavam pobednika PZE Luku Bleka i želim mu što bolji plasman. Džipsija obožavam i sigurno mu sledi svetska karijera. Filip Baloš ima jaku energiju. Princ od Vranje je zaista princ i želim mu mnogo uspeha. Mislim da ovo takmičenje stvara nove zvezde - kaže pevačica.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading