"MI JUŽNJACI VOLIMO DA KUVAMO" Viki MIljković otkrila kako njena porodica provodi Božić: SIN POMAŽE NA LITURGIJI!
Privatna arhiva

Viki Miljković danas je na Badnji dan pripremila sve za najveći hrišćanski praznik, a ispričala je do detalja kako izgleda praznik u njenoj i Tašketovoj kući.

Pevačica, pre svega, poštuje sve tradicionalne verske običaje, te i posti.

- To je nešto čemu se svi radujemo, pripremamo se, imamo svoje tradicionalne običaje koje ne menjamo. Jako volim tradiciju i uspela sam da tu ljubav prenesem i na sina Andreja – istakla je Viki ponosno, objašnjavajući da je njen naslednik već godinama deo hora, te pomaže sveštenicima i učestvuje u liturgiji.

- Mislim da je to jedna divna stvar. Mislim da bi svi roditelji trebalo da deci što više pričaju o tome i da ih polako uvode u neke prave vrednosti. Da ih uvode u veru polako, da poštujemo svoju, ali i tuđu jer se tako razvija ljubav. Tako se razvija osećaj kod dece da pomažu jedni drugima, da budu saosećajni, da imaju emocije da veruju i grade svoj stav – smatra Miljkovićeva, a zatim je rekla i kakva je domaćica za važan praznik.

- Badnje veče je uvek posno, jedemo na podu, priprema se tradicionalno posni pasulj, prebranac, mesimo česnicu u koju stavimo novčiće, pa se posle svi takmičimo ko će da ih pronađe. Na trpezi bude više različitih jela, sve bude u znaku simbolike. To su baš lepi običaji. Za Božić je uvek mrsno, pa tu bude i mesa, kolača, sarme, pečenje… Mi južnjaci volimo da kuvamo, pa tako i ja. Volimo da se skupimo i da nam dolaze gosti - zaključila je.

"IMAM ŽENU, ALI KAO DA JE NEMAM" Isplivala prepiska Semira Džankovića, ovako je patio za ljubavnicom Gabrijelom: DRHTIM I PLAČEM!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading