Droga za silovanje
Alo!
Droga za silovanje

Alo!

Droga za silovanje, Foto: Alo!

Kod jednog od uhapšenih policija je našla spisak sa imenima klijenata koji su kupovali narkotik, kao i sa datumima isporuke. Sumnja se da je reč o VIP klijentima iz različitih društvenih miljea! Kako su zabeleženi pod lažnim imenima, do sada nije utvrđen identitet kupaca. Za cenu bočice od desetak mililitara davali su oko 20 evra.

- Droga je najviše završavala u beogradskim klubovima, a kako bi navukli klijente, male doze su i poklanjali. Akcija hapšenja nije završena jer policija pokušava da nađe imena ljudi koji su bili deo narko-mreže - objašnjava naš sagovornik.

Fakti

- 3-4 kapi dovoljno da se čovek omami

- 5-6 sati traje njeno dejstvo

- 10 mililitara košta 20 evra

- 4,5 litra je zaplenjeno u Beogradu

- 4 uhapšenih

- droga bez boje i mirisa

 

Privedeni nisu želeli da otkriju odakle im narkotik, a kako saznajemo, na saslušanju su se branili da im je služio za ličnu upotrebu - stimulaciju i podizanje raspoloženja.

Beogradska policija do sada nije imala prijave da je neko posumnjao da je silovan uz pomoć GHB-a.

Lisice na ruke stavljene su Urošu Kosanoviću (33), Slavku Vraničiću (34), Željku Radujkoviću (27) i Draganu Naskoviću (44).

- Tokom prve policijske akcije, kod Železničke stanice, uhapšeni su Kosanović, Vraničić i Radojković, a pretresom stana u kojem su boravili nađeno je 1,9 litara droge GHB, oko devet grama amfetamina, sedam mililitara ketamina i vaga.

U drugoj akciji, na Slaviji, uhapšen je Nasković, a u njegovom stanu nađeno je 10 flašica GHB zapremine 180 mililitara, kao i kanta sa 2,33 litra te droge, 83 staklene flašice, 56 poklopaca s pipetom i tri šprica, koji su korišćeni za pakovanje narkotika. Sumnja se da su osumnjičeni prodavali drogu osobama na estradi, koje su je koristile za orgijanje - objašnjava naš sagovornik.

- Dovoljno je da se osobi stavi tri do četiri kapi i da proizvede zatupljenost kod čoveka. Toliko je jaka da se čovek ne seća ni da je silovan. Dejstvo prestaje da deluje nakon pet do šest sati. Osoba kojoj je namenjena ne može da je oseti u piću jer nema ni ukus, ni miris - objašnjava naš sagovornik iz policije.

Droga

shutterstock

Droga, Foto: shutterstock

 

Smanjuje moždane funkcije

Miroslav Savić, profesor na Katedri za farmakologiju Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, pretpostavlja da je supstanca sintetisana za „širenje zabave”.

- Terapijska doza GHB-a za lečenje narkolepsije sa katapleksijom (kada osobe odjednom utonu u san) je 4,5 grama. Da biste omamili osobu, potrebna je približno četiri puta veća doza. Predoziranje može ugroziti disajne funkcije, a u kombinaciji sa alkoholom se povećava rizik od respiratorne depresije. Kada se unese oralno, dejstva GHB nastupaju brzo. U predoziranju, čim supstanca uđe u krvotok, osoba postaje ošamućena, konfuzna je, preznojava se, oseća mučninu i zamućuje joj se vid. Visoke doze ugrožavaju rad srca i održavanje telesne temperature - objašnjava on.

Komentari (11)

dejanr

24.11.2016 06:28

klub plastik.

VIP PSIHOPATE I NAKAZE

24.11.2016 06:52

Sve predmete vip klijenta ce da pojede maca,jer oni pripadaju ekipi koja viri iz zadnjice glavnom a ruzni su toliko da jedino i mogu uz sve pare i moc da budu sa nekim ko je lisen volje,snage i misljenja. Ovo na nase trziste nije moglo da stigne tek tako ali se carinici izgleda ne mesaju mnogo u svoj posao a sve sluzbe se prioritrtno bave zastitom lika i dela jednog coveka. Naci ovu drogu i svesku da se ona trosi kao da je sok strasnije od nego pronalazenje oruzja.

sremica

25.11.2016 16:19

@VIP PSIHOPATE I NAKAZE - Za oružje se odmah znalo kome je namenjeno a za ovo se nikad neće saznati!

Uspavanka

24.11.2016 07:55

I ovo mirise na na one koji nama pokazuju srednji prst!Biznis pre svega!

Кутузов

24.11.2016 08:57

Ето одакле Чеди Јовановићу толике паре.

Ana

24.11.2016 09:03

Pobiti govna koja ovo rasturaju i kupuju i gotovo! Ne bi drugima palo na pamet! Zastrašujuće je dejstvo ove droge.U rukama psihopata i manijaka, a svedoci smo koliko ih je u Srbiji ovih dana, najcrnje nasilje je moguće.

Milena

24.11.2016 09:26

Sudije su korumpirane.Ovi dileri ih kupe za male pare i odmah su na ulici da truju ovaj narod.Za dilere je smrtna kazna.

petko

24.11.2016 12:20

Sudeci po izjavama i po ponasanju vidi se da su vecini ovih tkz,VIP zvezda, koje se svakodnevno pojavljuju u medijima, da su im mozdane funkcije smanjene.

GLADNA SRBIJA

24.11.2016 16:41

OVOU DROGU ONI UDELJUJU NAMA 25 GODINA I JE,,U NAS KAKO HOCE

Sara

24.11.2016 17:44

Sacuvaj nas boze od psihopata i manijaka..

sremica

24.11.2016 18:53

Kakva je to vip mafija u Srbiji? Momentalne ostavke svih nazovi političara!