Brate, ajmo po milionče: Vilijams i Miler
Aleksandar Dimitrijević
Brate, ajmo po milionče: Vilijams i Miler

Aleksandar Dimitrijević

Brate, ajmo po milionče: Vilijams i Miler, Foto: Aleksandar Dimitrijević

Reč je o otvorenom takmičenju u košarci pet na pet, čiji će pobednik ovog leta osvojiti tačno 2.000.000 dolara. U trci za ovu nagradu naći će se 12 ekipa podeljenih po regionalnim principu, a da bi se tim našao u konkurenciji, potrebno je da navijači glasaju u što većem broju.

Osim Milera i Vilijamsa, prijavljeni igrači za ovaj tim su i od juče zvanično najbolji defanzivac Evrolige Kajl Hajns, inače adut CSKA, plejmejker berlinske Albe Rob Louri, krilo francuskog Le Mana Redži Holms, centar iz Nigerije, član španskog San Sebastijana Deni Agbelese, kao i dugajlija Hapoela iz Tel Aviva Džef Alen. Još jedno ime u timu Merilenda je više nego dobro poznato navijačima Crvene zvezde. Reč je o Džamaru Jangu, beku koji je igrao za beogradski klub u sezoni 2010-11, dok su se crveno-beli žestoko borili za opstanak u ABA ligi.

Ovaj turnir do sada je organizovan dva puta. Pobednici prvog bili su bivši studenti Notr Dama (2014. godine), dok su prošlog leta nagradu od milion dolara odneli igrači okupljeni pod imenom Prekokeanska elita. Prvi deo takmičenja biće održan u četiri grada (Los Anđeles, Šarlot, Čikago i Filadelfija), a slede borbe u Filadelfiji i Njujorku. Finalni meč je zakazan za 2. avgust ove godine, uz TV prenos na ESPN-u.

Saigrači na šest mečeva

Miler i Vilijams su ove sezone odigrali šest mečeva zajedno u dresu Crvene zvezde, po tri u Evroligi i ABA ligi. Opšte je poznato da je Markusov drugi boravak u klubu vrlo kratko trajao. Prvo je čekao da mu istekne suspenzija zbog korišćenja marihuane, a onda, kada je konačno zaigrao, u decembru prošle godine, nije mu bilo potrebno mnogo da ponovi prestup, posle čega mu se klub sa Malog Kalemegdana zahvalio na saradnji.