Mats Vilander
Profimedia
Mats Vilander

Profimedia

Mats Vilander, Foto: Profimedia

Da nekadašnji najbolji teniser sveta Mats Vilander ne voli Novaka, znamo odavno, ali je Šveđanin ovom izjavom prešao sve granice.

On je rekao da će Endi Marej za njega biti najbolji teniser u 2016. bez obzira ko dobio večerašnje finale i zaista postao prvi na ATP listi.

"Endi Marej je najbolji teniser u ovom trenutku. Mislim da bi on trebalo da bude svestan da zaslužuje prvo mesto. Prvi je već nedelju dana, pokazao je da može da se takmiči na svim podlogama... Što se mene tiče, Marej ostaje prvi šta god da se dogodi. To što je on uradio je neverovatno, osvojio je Dejvis kup, Olimpijske igre, oženio se, dobio je dete", rekao je Vilander (Marej nije osvojio Dejvis kup ove, već prošle godine, prim. aut.).

Treba podsetiti da je Novak ove godine osvojio dva grend slema, a Marej jedan, doduše, Škot je trijumfovao i na Olimpijskim igrama. Novak i Marej su ove godine igrali četiri puta i tri puta je dobio Đoković.

Srbin je pritom trijumfom na Rolan Garosu postao prvi u istoriji open ere sa sva četiri grend slema u istom trenutku, a prvi koji je, pored ta četiri turnira, držao i titulu sa Masters kupa u Londonu.

Vilander je, ipak, dodao da je svestan da će Novak još dugo igrati vrhunski tenis:

"Imao je mentalnih problema, kao i svi, uostalom. Niko ne može da bude na najvišem nivou zauvek. I Rodžer Federer je imao mentalne probleme kada se pojavio Nadal. Nemoguće je dobiti svaki meč, ali Novak ima još godina ispred sebe.“

Komentari (7)

MAJA

20.11.2016 14:55

Mukica....

vilander

20.11.2016 14:57

JADNICAK....

Baltazar

20.11.2016 17:12

Koji retard. Toliko mrzi Novaka da ne zna sta ce od srece. Zato ce Nole veceras oduvati Mareja i nauciti ga pameti za sva vremena. A posto u Marejeve uspehe ubraja i dobijanje deteta (!!!!) ocekujem da sledeci put kaze i da je mama nasla novog decka koji je "lep kao Apolon" ( koja iskompleksirana nacija ), pa je to sve uticalo da je Marej broj jedan ove godine.

Kvazimodo Sorabius

20.11.2016 17:23

"Dobio dete" - ko je darodavac? Na mene ne racunaj, Vilanderu. Ja imam prefinjen ukus: i najgora (da ima takve!) Srpkinja je bolja od onog bica kojim se ozenio zuti metiljavac. U dva seta dobice tri gema i romansa s prvim mestom gotova, nikad vise!

momazver

20.11.2016 17:44

Koprofagičar.../da ne listate rečnike/ ili tipo srpski - g****jedac!

z

20.11.2016 18:09

Sta kaze: "prvi je vec nedelju dana"... Neverovatan lik. A glup je za sve pare.

Alex

20.11.2016 20:01

''Ozenio se ,dobio dete...''??!!? Pa i ja sam to isto ''osvojio''odavno..;Ljudska zloba nema granica,niti uspeh garantuje,da osoba mora imati mozak...Jadni vilanderu!! NAPRED,NOLE,ZGAZI TA BELOSVETSKA G....,SVETSKOM IGROM NA TERENU,I GOSPODSKOM ''IGROM VAN NJEGA''!