Novak Đoković
Profimedia
Novak Đoković

Profimedia

Novak Đoković, Foto: Profimedia

Đoković je sa Barbarom i Matsom pričao o predstojećem finalu US opena protiv Stana Vavrinke. Srbin je prvo odgovorio na pitanje Barbare Šet.

- I dalje osećam da imam prostora da igram bolje, ne mislim da igram svoj najbolji tenis, ali nalazim načine da pobedim. Imao sam mnogo dana odmora. Mislim da ako uzmem u obzir moje fizičko stanje pre ovog turnira, bilo je sjajno što sam imao par besplatnih prolaza. Telo na taj način može da mi se odmori, oporavi i pripremi dobro kako bih mogao da se naviknem da podignem nivo igre u poslednjih nekoliko rundi. Jedva čekam finale, koji je najvažniji dan na turniru - odgovorio je Đoković.

Novak i Vavrinka odigrali su 23 meča u karijeri, a Srbin vodi 19:4 u pobedama. Međutim, Vilander je naveo da se Đoković mučio sa Švajcarcem u poslednjim duelima.

- Mislim da je to činjenica što smo igrali u poslednjim fazama turnira Gren slema. Vavrinka je teniser koji je sve bolji i bolji kako turnir prolazi. Bio je blizu da izgubi u prvim mečevima na US openu, ali kako je turnir odmicao on je podizao samopouzdanje i igru - naveo je prvi reket sveta.

Vilander je za kraj postavio pitanje Đokoviću da li će biti najbolji teniser svih vremena, kao i da li će oboriti rekord Rodžera Federera po broju osvojenih Gren slem titula. Federer inače ima 17 Gren slem trofeja, a Đoković 12.

- Lagao bih ako bih rekao da nemam to negde u glavi. Svestan sam toga da kako osvajam sve više Gren slemova i turnira, da se bližim tim istorijskim rekordima i uspesima. Međutim, Federer i Nadal još igraju. Pokušavam da ostanem zdrav. Zato što znam ako dam sve od sebe i da imam priliku da pobedim bilo koga na bilo kojoj podlozi, ja želim da budem u mogućnosti da se povežem sa sobom na taj način, da ne dozvolim spekulacijama i različitim mogućnostima da me spreče u tome. To je način na koji sam se ponašao u mojoj karijeri do sada i to je jedini način na koji razmišljam - zaključio je Đoković.

Komentari (1)

Vanja

12.09.2016 16:06

Vavrinka je postao specijalsita za skodanje skalpa Novaku.