Revolveraš:  Ugo Vijeira
Marko Metlaš
Revolveraš:  Ugo Vijeira

Marko Metlaš

Revolveraš: Ugo Vijeira, Foto: Marko Metlaš

Vijeira je bio “na oku“ selektora Fernanda Santoša za EURO, koji je zbog omalenog napadača bio i na 151. večitom derbiju, ali je na kraju prednost dobio Eder, koji nema veliku minutažu.

"Svi ljudi znaju i vide da imamo problem u napadu, ali selektor Santoš iskorišćava ono što ima na raspolaganju. Odluka da me ne povede nije zavisila od mene, iako mislim da sam mogao da budem u selekciji", rekao je Vijeira Tanjugu na pripremama u Sloveniji.

Prvi napadač crveno-belih ističe da sa velikom pažnjom prati prvenstvo Evrope i da ga raduje što je Portugalija došla do četvrtfinala i duela sa Poljskom.

"Naravno da pratim Portugaliju, skoro sve utakmice na EP sam odgledao. Za moju zemlju je dobro što se reprezentacija kvalifikovala u četvrtfinale, sa dobrim izgledima za prolaz dalje. Igraju defanzivno, ali sam srećan što su došli među osam najboljih“.

Vijeira se osvrnuo i na pripreme sa Zvezdom, priznavši da još uvek nije speman jer dugo vuče povredu zgloba.

"Još uvek nisam u mom ritmu, pokušavam da se vratim posle povrede i izgubljenog vremena. Osećam bol u zglobu, nisam najbolje fizički spreman, ali mislim da ću biti spreman za kvalifikacije za Ligu šampiona. Dobro smo krenuli sezonu pobedom nad Zarijom i veoma je važno da se što bolje spremimo u prijateljskim utakmicama i napadnemo plasman u Ligu šampiona“.

Strelac 20 golova u Superligi prošle sezone trenutno je jedan od najtraženijih iz redova prvaka Srbije i nalazi se u grupi igrača koji bi uz pravu ponudu mogli da napuste Crvenu zvezdu krajem avgusta.

"Imam ugovor sa Zvezdom, očekuje nas dosta posla u Evropi i da pokušamo da se plasiramo u Ligu šampiona. Zadovoljan sam ovde, ali svašta može da se dogodi".

Na pitanje kakvo mišljenje ima o Marselju i da li zna da je Miču Batšuaji prešao iz tog kluba u Čelsi (Vijera se spominjao kao zamena za belgijskog napadača prim. aut).

"Ne mislim ništa (smeh)... Misli su mi vezane samo za Zvezdu"“, zaključio je Vijeira.