Zaječar
Twitter
Zaječar

Twitter

Zaječar, Foto: Twitter

Kako navode korisnici društvenih mreža, u centru Zaječara za kratko vreme stvorio se pravi potop, a vetar je bio toliko jak da je čupao saobraćajne znakove.

Jak vetar oborio je stablo u Bloku 70 na šetalištu pored reke.

>
>

 

Pljuskovi sa grmljavinom, kojih trenutno ima najviše na području severne i centralne Srbije, umnogome utiču na otežano odvijanje saobraćaja, saopštio je danas AMS S.

oluja oblaci

D. Ramadani

Beograd, Foto: D. Ramadani

Vozačima se savetuje da smanje brzinu i povećaju odstojanje od vozila ispred, a posebno da budu oprezni kroz stenske klisure zbog mogućih odrona, koji su česti kada su ovakve nestabilne vremenske prilike u pitanju.

 

Nevreme sa olujnim vetrom pogodilo je večeras Novi Sad, a od jakog vetra padalo je drveće, tende i bilbord reklame.

 

Jak vetar napravio je veliku pometnju u centru grada, gde su padali suncobrani iz bašti kafića.

Oboreno je i nekoliko saobraćajnih znakova.

Intervenisale su ekipe Javnog preduzeća Gradsko zelenilo, koje su odnosile stabla i lišće sa puteva.

 

Zbog prekida na niskonaponskim provodnicima izazvanog olujnim nevremenom, stanovnici šest ulica u Leskovcu ostali su večeras bez struje.Nevreme praćeno jakim vetrom, kišom i grmljavinom, zahvatilo je Leskovac i okolinu oko 19.20 i trajalo do 21 čas.

Kako je Beti potvrđeno u gradskoj Elektrodistribuciji, struje nema u Ulici Dubočica, Vlajkovoj, Bulevaru Nikole Pašića, Ulici Vuka Karadžića, Narodnog fronta i u Industrijskoj ulici. U pojedinim delovima grada domaćinstva se napajaju samo preko jedne strujne faze.

"Tri naše ekipe su na terenu i otklanjaju kvarove. Molimo građane da budu strpljivi", rečeno je u leskovačkoj Elektrodistribuciji.

Republički Hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZS) najavio je večeras da će se oblaci koji donose pljuskove, grmljavinu i jake nalete vetra, noćas pomeriti ka istoku, dok će na zapadu i jugozapadu Srbije, kao i u Beogradu, vreme biti suvo.