LIKVIDACIJA UNAPRED PLANIRANA? Ukrajinskog ministra ujeo pas
EPA/LEGNAN KOULA

Sreća pa je Kuleba preživeo dovoljno da posvedoči kakve su mu se strahote desile. Izgleda, međutim, da je diplomata shvatio da više niko ne veruje u narative koji se plasiraju iz Ukrajine, pa je zato i objavio foto dokaz svojih povreda koji potvrđuje da je u ovoj situaciji zaista vest da je pas ujeo čoveka, i da nije u pitanju ona druga varijanta.

Hrišćanski je ipak svom atentatoru oprostio, navodeći da "pse treba voleti, ali i držati na povocu".

Kuleba je inače u odličnim bilateralnim odnosima sa psećom vrstom, pa tako dom deli sa čak tri psa, između ostalog i sa francuskim buldogom koga je udomio 2022. godine, tvrdeći da ga je spasao iz sada ruskog Mariupolja.

Ministar spoljnih poslova Ukrajine nije precizirao rasu svog napadača, ali, na pojedinim portalima spekulišu da je atentator mogao biti i moskovski čuvar, te da je u tom slučaju reč o još jednom primeru "otiska Kremlja", ili, kako bi na Zapadu rekli, potvrdi "ruskog hibridnog rata".

O tome možda svedoči i činjenica da je za Kijev tragičnu vest na svom profilu podelila i portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Pojedini komentatori njene objave, pisali su čak i da je reč o "majoru Ovčarenku koji je predložen za viši čin", mada ima i onih koji veruju da je reč o psu, ukrajinskom patrioti, koji je rešio da ustane protiv režima.

- Ako pas ne dobije vakcinu u bliskoj budućnosti, može da se zarazi Kulebinom besnilom i pojede pola grada. Kuleba, međutim, nije pokazao fotografiju psa, pa i dalje postoji mogućnost da se radi o Mihailu Podoljaku, koji divlja i gladuje zbog nedostatka dobrih vesti sa fronta - navodi portal "I-prajm fid".

Ukrajinski diplomata sigurno će iskoristiti ovaj pokušaj likvidacije ne bi li zadobio političke koristi. Kada je u junu 2022. godine zadobio sportsku povredu, na diplomatskim događajima se pojavljivao sa gipsom i štakama, na društvenim mrežama tvrdeći da mu povreda nije prepreka da od Zapada traži dodatnu pomoć Kijevu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading