Rat
Foto: AP/Danylo Pavlov (STR)

Javlja se gorak ukus u ustima pri pomisli na letnju kontraofanzivu, ukazao je Podoljak.

Komentarišući dešavanja na frontu u 2023. godini, savetnik Zelenskog je ukazao da je bilo određenih taktičkih grešaka, o čemu trenutno priča vojni i politički vrh Ukrajine.

- To nije problem, ovo je rat. Protiv nas se ne bori neka mala država sa ograničenim resursima, već Rusija - priznao je on.

Istovremeno, dodao je Podoljak, Evropa svojom ujedinjenom ekonomijom treba da pomogne Ukrajini, jer se vojska suočava sa "nedostatkom naoružanja", pre svega granata, a saveznici Kijeva su svesni da postoji potreba da se poveća proizvodnja raketa, dronova i opreme za elektronsko ratovanje.

Ukrajinska vojska će moći, kako navodi, da ostvari strateške ciljeve ako prestane da bude isključivo "u odbrani".

Ovakvo priznanje iz kancelarije ukrajinskog predsednika usledilo je u kontekstu glasina o nameri Zelenskog da smeni glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog.

Komentarišući totalnu konfuziju u medijima u vezi sa smenom Zalužnog, portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je ocenila da ti "zbunjujući izveštaji" ukazuju na paniku koja je zahvatila kijevske vlasti u kontekstu propale kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine i uspešnih akcija ruske vojske na frontu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading