Kijev nakon napada
Foto: AP/Efrem Lukatsky (STF)

Da trik koji svako ko je iole upoznat sa reklamiranjem zna – lepe devojke, bebe i životinje prodaju svaki proizvod – ima nekog uspeha, pokazao je poduži tekst u "Politiku" gde su zapadnoj publici predstavljene "hrabre" mace koje su pobegle iz uništenih kuća i sada pomažu kijevskim snagama.

- Kada ovo uplašeno malo stvorenje dođe kod vas, tražeći zaštitu, kako da mu kažete ne? Mi smo jaki, pa štitimo slabija bića, koja su dospela u iste grozne okolnosti kao i mi - objasnio je Aleksandar Jabčanka, vojni lekar.

Mačke i druge životinje donose utehu ukrajinskim vojnicima.

- Neki ih usvajaju i nose kući, drugi radije drže u rovovima i čak ih prosleđuju drugim jedinicama tokom rotacije - rekao je Aleksandar Štupun, portparol ukrajinske vojske.

Usvojene mačke – Sirski, Šajbik Švaler, Karolina Keva – takođe jure miševe kojih ima u rovovima, i koji žvaću "Starlinkove" satelitske komunikacione kablove i žice automobila, uništavaju zalihe hrane i vojnu opremu, pa čak i grizu prste usnulim vojnicima.

Aristokrata Herald je, za razliku od lutalica, mačka sa pedigreom i služi za prikupljanje novca za vojsku kojoj polako ponestaje svega.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading