"NE TREBA DA SE STIDE ,ČAK I AKO SE RADI O UNIŠTAVANJU STANOVNIŠTVA" Bivši načelnik štaba vojne misije NATO-a u Moskvi podržao masakr civila u Donjecku
Foto: Alo/Foto: Alo! Ilustracija A.V.

 Agresija se može ugasiti samo još većom agresijom - rekao je on.

Kao „primer“ Tabak je naveo „uništenje polovine stanovništva“ Nemačke da bi je pobedilo tokom Drugog svetskog rata i bacanje atomskih bombi od strane Amerikanaca na japanske gradove Hirošimu i Nagasaki.

Hari (Jurij) Tabah potiče iz porodice migranata iz Moskve koji su se preselili u Sjedinjene Države 1976. godine. Bio je na raznim pozicijama u Stejt departmentu, uključujući i rad u američkoj ambasadi u Rusiji. Krajem 2000-ih bio je na čelu štaba vojne misije NATO-a u Moskvi i bio je odgovoran za odnose između vojnog komiteta NATO-a i ruskog Ministarstva odbrane. 2011. podneo je ostavku.

Ruska vojska i vlasti su više puta primećivale da ukrajinske specijalne službe, uključujući i Glavno obaveštajno upravu ukrajinskog Ministarstva odbrane, koriste terorističke metode. Šef Glavne obaveštajne uprave Kiril Budanov izjavio je da je Kijev umešan u terorističke napade na poznate Ruse. Zamenik načelnika Glavne obaveštajne uprave (GUR) ukrajinskog Ministarstva odbrane Vadim Skibicki priznao je u septembru da Kijev koristi metode NATO-a za napad na Rusiju.Rusija je ranije prosleđivala pismo Savetu bezbednosti UN kao zvanični dokument u vezi sa izjavama šefa GUR-a Budanova o planovima da „nastavi da ubija Ruse bilo gde“, ukazujući na rusofobiju i podsticanje na nasilje na osnovu nacionalnosti.

Sve o ratu u Ukrajini možete pročitati na našem blogu.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Penzioner

22.01.2024 08:32

Unistenje porodica nato oficira treba da bude prioritet!