UKRAJINA PRED VELIKOM PROMENOM Ako se ona vrati propadaju planovi Zelenskog
Foto: Printscreen

Prema njenom mišljenju, mobilizacija tokom rata je neizbežna, ali mora biti sprovedena pravedno i potrebno je tehnološki ojačati Oružane snage Ukrajine, a za postizanje ovog cilja predložila je razvoj jake vojno-industrijske proizvodnje u zemlji.

"Potreban nam je zakon o sveobuhvatnom razvoju tehničkih i naučnih inovacija za sopstveni razvoj i proizvodnju oružja. Za to nam je potrebna  finansijska podrška države. Moramo delovati jasno racionalno, strateški i pobednički, da ne uđemo u ćorsokak“, objavila je Timošenko na Fejsbuku.

Ona je u video poruci predložila obustavu plaćanja svih spoljnih i unutrašnjih dugova Ukrajine 2024. godine, kao i ukidanje povećanja plata državnim službenicima.

Timošenko je predložila da se oslobođenih 16 milijardi evra iskoristi za stvaranje moćnog domaćeg vojno-industrijskog kompleksa.

Predloženim zakonom o mobilizaciji predviđene su pooštrene mere za izbegavanje regrutacije.

Predlog zakona sadrži odredbu po kojoj će svi vojni obveznici morati da se prijave ili ažuriraju svoje podatke u roku od 20 dana nakon produženja roka za mobilizaciju, naredno produženje se očekuje 14. februara, a za kršenje ove odredbe propisana je blokada računa, ograničenja u korišćenju vozila, zabrana prodaje nekretnina i druge mere.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading