Ukrajina
Foto: AP/Cornelius Poppe (SUB)

- Moramo iskreno da priznamo da kontraofanziva Oružanih snaga Ukrajine ovog leta nije imala nikakvog uspeha. Ona je zaista propala. Ukrajinski napad je propao. To je dovelo do razočarenja u SAD, a Zelenski je u potpuno drugačijem položaju nego pre godinu dana - kazao je Stavridis.

Bivši šef NATO-a je ocenio da situacija ide dobro za ruskog predsednika Vladimira Putina, istakavši da je ojačao odnose sa mnogim zemljama.

- Vladimir Putin radi odlično. Ovo je dobra godina za njega - naglasio je penzionisani admiral.

Prema njegovim rečima, Zelenski bi mogao da razmotri opciju priznanja Krima kao teritoriju Ruske Federacije, a ta opcija bi mogla biti moguća u zamenu za prećutni pristanak Kijeva na članstvo u EU i NATO.

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski sastao se ranije sa američkim predsednikom u Vašingtonu, nakon čega je održao govor u Senatu, a zatim razgovarao sa predsednikom Predstavničkog doma, Majkom Džonsonom. 

BONUS VIDEO

@alo_portal Vučić iz Novog Sada: Posebno su na zub uhvatili dvojicu Nikola, Jokića i Pejakovića! #alo#alodnevnenovine #aleksandarvucic #srbijanesmedastane #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading