"SVI ĆE BITI UNIŠTENI ZA 20 DANA" Šojgu najavio odmazdu Rusije
Foto: EPA/EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV/KREMLIN / POOL MANDATORY CREDIT

Ruska PVO, na osnovu iskustva svog sistema, može da obori sve lovce F-16 planirane za isporuku Kijevu za oko 20 dana, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu na tematskom konferencijskom sastanku sa rukovodstvom Oružanih snaga Ruske Federacije. 

Ministar je napomenuo da je za mesec dana ruska PVO oborila 37 ukrajinskih aviona, više od 1.400 komada neprijateljskog oružja, uključujući i šest projektila ATACMS. 

"Želeo bih da napomenem da je 37 aviona skoro dva puta više od F-16 koje je Zapad garantovao da će isporučiti Ukrajini. Odnosno, sa takvim radom našeg PVO sistema, trebaće nam 20 dana da ih uništimo", kazao je Šojgu.

Ruski ministar je istakao da Kijev trpi poraz, uprkos nabavci novih vrsta NATO naoružanja, dodavši da ruske trupe nastavljaju da vode aktivnu odbranu, nanošeći "efikasnu vatrenu štetu neprijatelju".

"Oružane snage Ukrajine očajnički i bezuspešno pokušavaju da napadnu u zaporoškom, donjeckom i hersonskom pravcu, što dovodi do velikih gubitaka u ukrajinskoj vojsci. Neprijateljske snage se iscrpljuju, a demoralizacija ljudstva raste", naglasio je Šojgu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading