ŠALJU LI POLJACI ORUŽJE VLASTIMA U KIJEVU ILI NE? Opšti haos zbog izjava Dude i Moravjeckog
EPA

Profesor je podsetio da je Varšava, kao izgovor da odbije snabdevanje oružjem, navela da se ona sama mora da se naoruža.

- Ovo obrazloženje bi mogle da iskoriste druge zemlje da smanje ili čak obustave isporuke oružja Ukrajini - navodi on za Njuzvik.

Ranije je poljski predsednik Andžej Duda rekao da Varšava neće slati svoje najnovije naoružanje kupljeno za odbranu zemlje Kijevu.

Poljski predsednik je, ipak, rekao je sinoć da je u pojediim zapadnim medijima pogrešno navođena izjava premijera Mateuša Moravjeckog.

- Jako je dobro što se pojavila izjava portparola vlade koji je to pitanje razjasnio. Reči premijera interpretirane su na najgori mogući način. Izjava premijera odnosila se na novo naoružanje koje kupujemo za poljsku vojsku. Obojica imamo isti stav, to naoružanje koje sada kupujemo za milijarde dolara da ojačamo bezbednost Poljske ne možemo da šaljemo nikome - kazao je Duda.

Duda tvrdi da će Poljska ponovo slati Ukrajini teško vojno naoružanje ili odbrambene sisteme, čim bude imala šta, kada počnu da stižu tenkovi, protivvazdušni sistemi, avioni koje je Varšava kupila u Južnoj Koreji i SAD.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading