ZAMKA ZA VSU Rusi uhvatili neprijatelja u mišolovku
Tanjug/Ap

– Možemo reći u strateškom smislu da se nastavlja angažovanje ruske vojske, da su njihove namere i dalje da na postojećim položajima iscrpe ove udarne sposobnosti ukrajinskih snaga koje na pojedinim pravcima pokušavaju da ispolje, posebno na Zaporoškom frontu. To ruska vojska uspešno radi, saterala ih je u jedan malo veći džep oko Rabotina, gde se gro tih dejstava odvija, to je kao izvesna mišolovka u taktičkom smislu – objasnio je general Kovač za Happy TV.

Ruska vojska zauzela je veoma važno uporište na Kupjanskom pravcu fronta i odbila kontranapade ukrajinskih snaga, izjavio je načelnik pres centra ruske vojne grupe "Zapad" Sergej Zabinski.

"Proboj je načinila 20. ruska kombinovana armija koja je u napadu likvidirala više od jednog voda ukrajinskih snaga, a ujedno uništila i jedno oklopno vozilo američke proizvodnje 'makspro'. Ubrzo zatim su ukrajinske snage pokušale da sprovedu tri kontranapada ali je ruska vojska odbila sva tri", kazao je Zabinski.

Kako je dodao, ruske artiljerijske snage su tokom odbrambenih operacija uspele da unište ukrajinsku haubicu M-777, samohodnu artiljeriju "gvozdika" i jedan minobacač.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading