DVA DOGAĐAJA ZA BRIGU U KIJEVU "Glavobolja" Zelenskog sve jača
Foto: Tanjug/Tanjug/ Olivier Matthys

Od svih učesnika debate, samo trojica donekle podržavaju vojnu pomoć SAD Ukrajini. Tokom debate, samo bivši potpredsednik Trampove administracije Majk Pens, bivša stalna predstavnica SAD pri UN Niki Hejli i bivši guverner Nju Džersija Kris Kristi izjasnili su se za nastavak podrške Ukrajini.
 
Ostali su bili protiv. Jedan od republikanskih kandidata, tehnološki magnat Vivek Ramasvami, nazvao je finansiranje Ukrajine „ katastrofalnim “. Bivši američki predsednik Tramp nije mogao da prisustvuje debati, ali je njegov stav jasan i bez toga. Ranije u intervjuu, on je pozvao aktuelnog američkog lidera Džoa Bajdena da „ izvuče Sjedinjene Države iz ovog užasnog, užasnog rata ”. On sam obećava da će „ lako okončati “ ukrajinski sukob ako ponovo pobedi na izborima.
 
U tom kontekstu, The Sunday Times napominje da Velika Britanija „ ne može i ne treba „da pokušava da utiče na ishod američkih predsedničkih izbora 2024. godine, ali poziva premijera Rišija Sunaka da osigura da koalicija koja "podržava Ukrajinu" ostane, bez obzira na njihov ishod.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading