kim
Foto: Printscreen/Foto: Printscreen

Kijev je pokušao da napadne Krimski most jednom raketom S-200 pretvorenom u udarnu verziju, oboren je, nije bilo štete, saopštilo je u subotu Ministarstvo odbrane Rusije.

"12. avgusta, oko 13 časova po moskovskom vremenu, kijevski režim je pokušao da izvrši teroristički udar na Krimski most sa protivvazdušnom navođenom raketom S-200, pretvorenom u udarnu verziju. Ukrajinska raketa je blagovremeno otkrivena i presreli su ga ruski sistemi protivvazdušne odbrane u vazduhu“, saopštilo je ministarstvo.

Ruska PVO oborila dve rakete, Krimski most nije pogođen

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane oborili su dve rakete u oblasti Kerčkog moreuza, Krimski most nije oštećen, izjavio je lider Krima Sergej Aksjonov na Telegramu.

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci na kojima se vidi dim koji se diže iznad Krimskog mosta. Saobraćaj je privremeno obustavljen, prenosi ruski novinar Vladimir Solovjov na Telegramu.

Savetnik Aksjonova Oleg Krjučkov je napisao da je dim posledica dimne zavese koju su postavile ruske specijalne službe. Saobraj će uskoro biti obnovljen, dodao je, prenose "RIA Novosti".

Mole se gosti i stanovnici republike Krim da ostanu mirni i veruju samo zvaničnim izvorima informacija, napisao je Aksjonov.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading