STRAŠNA VEST POTVRĐENA IZ BELE KUĆE Ukrajina koristi jezivo oružje!
Foto: EPA/EPA-EFE/OLEG PETRASYUK/EPA-EFE/STRINGER

Ukrajina pojačava snage na severnoj granici zbog dolaska boraca paravojne formacije Vagner u Belorusiju, a Ria novosti prenosi da su u Černigovskoj oblasti, na potezu većem od 40 kilometara iskopani protivtenkovski rovovi.

“Već sada reagujemo tako da je državna granica Ukrajine potpuno neprohodna za neprijateljske snage. Iskopano je više od 40 kilometara protivtenkovskih rovova'', objavio je na svom Telegram kanalu komandant ukrajinskih kombinovanih snaga Sergej Naev, prenosi Ria novosti.

Kraj bloga

Кrimski most privremeno zatvoren

23.24 - Кrimski most privremeno zatvoren, oglasio se alarm za vazdušni napad, javlja Кrimski operativni štab.

Pojavio se video teškog udarnog drona S-70 "Ohotnik" u pratnji višenamenskog lovačkog aviona Su-30SM


23.00 - Nedavno su dobro obavešteni ruski izvori preneli informaciju  da je ova letelica testirana na tromeđi Ukrajine, Belorusije i Rusije (Sumska oblast), dok su turski mediji saopštili da je "Ohotnik" po prvi put borbeno upotrebljen kada je visokopreciznom bombom pogodio cilj u rejonu Кijeva.

Radi se dronu koji je napravljen po aerodinamičkoj koncepciji "leteće krilo" i prema rečima konstruktora nevidljiv je za protivničke radare (primenjena tehnologija "stelt").

 

 

 

ZAPAD ZABRINUT Ukrajina ima ozbiljan problem

21.41Čak i pre nego što je ovog leta Ukrajina pokrenula kontraofanzivu, saveznici su bili zabrinuti

Bivši američki obaveštajac: Rusija će potpuno uništiti ukrajinsko vojno uporište u Odesi

21.18 - „Кako bi neutralisala pretnju po Кrim, Rusija će se pobrinuti da se Odesa više ne koristi kao platforma za napade na njenu teritoriju. Grad se pretvorio u odskočnu dasku za takve napade“, izjavio je bivši američki obaveštajac Skot Riter, prenosi Sputnjik.

Potvrđeno iz Bele Kuće - Ukrajina počela da koristi kasetnu municiju

20.45 - Bela kuća je potvrdila da je Ukrajina počela da koristi kasetnu municiju koju su isporučile SAD pre sedam dana. "Isporučili smo ih tamo što je pre moguće“, izjavio je Džon Kirbi, portparol Bele kuće. Kako se navodi, Kijev koristi municiju efikasno i na „prihvatljiv način“.

Saopštenje ruskog Ministarstva odbrane

20.03 - Oružane snage Rusije uništile su čvorište za vezu 110. mehanizovane brigade i komandni punkt 63. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine; PVO sredstva Rusije tokom prethodnog dana presrela su 7 projektila „hajmars“ i uništila 32 ukrajinska drona; Oružane snage Rusije uništile su u hersonskom pravcu gotovo 45 vojnika i haubicu D-30 Oružanih snaga Ukrajine, Ukrajinska vojska je u južnodonjeckom i zaporoškom pravcu tokom prethodnog dana izgubila gotovo 170 vojnika.

Ukrajinska vojska priznala nemoć pred raketom "oniks"

19.30Evo zašto je raketa "oniks" toliko opasna

Širom Ukrajine proglašena je vazdušna uzbuna!

18.55

 

 

Specijalne snage Belorusije zajedno sa borcima PMC „Vagner“ nastavljaju zajedničku obuku (FOTO/VIDEO)

18.35 -

 

 

Sankcije zbog podrške Rusiji i Siriji

18.01 - Evropska unija je saopštila da je danas uvela nove sankcije protiv Irana zbog vojne podrške Rusiji i Siriji.

EU je uspostavila "novi okvir za restriktivne mere" kojim se zabranjuje izvoz u Iran komponenti koje se koriste za izgradnju i proizvodnju bespilotnih letelica, navodi se u saopštenju Evropske unije, prenosi Rojters.

Fotografije dronova oborenih u pravcu Hersona (FOTO)

17.35

 

 

Zaharova: „Rajnmetal“ će biti legitimna meta u Ukrajini

16:53 - Fabrika za proizvodnju oklopne tehnike „Rajnmetal“ biće legitimna meta u Ukrajini, ako bude izgrađena, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Takva fabrika, ako bude izgrađena, biće u rangu sa drugim objektima odbrambenog kompleksa Ukrajine legitiman vojni cilj za Oružane snage Rusije - precizirala je Zaharova.

Nemačka kompanija otvoriće u naredna tri meseca u Ukrajini fabriku za proizvodnju i remont oklopne tehnike, saopštio je 10. jula generalni direktor kompanije Armin Peperger u intervjuu za „Si-En-En“.

Sirski priznao da Rusija ima prednost u različitim borbenim pravcima

16:30 - Komandant ukrajinske Kopnene vojske Aleksandar Sirski priznao je da Rusija ima prednost u različitim borbenim pravcima.

- Nikada nije dovoljno ni vojske, ni naoružanja, ni municije. Za svakog vojnika to je, po pravilu, veliki problem. Za nas posebno, jer je zona gde se vode borbe veoma velika. Borbena dejstva se vode u različitim pravcima. Uopšteno gledano, ruske snage imaju prednost - rekao je Sirski u intervjuu za „Bi-Bi-Si Ukraina“.

Ukrajina poslala upozorenje

16:07 - Ministarstvo odbrane Ukrajine saopštilo je da će brodove koji od 21. jula budu plovili Crnim morem u pravcu ruskih morskih luka Kijev smatrati brodovima vojne namene sa svim relevantnim rizicima. Prethodno je rusko Ministarstvo odbrane objavilo da će sve brodove na putu ka ukrajinskim lukama u Crnom moru smatrati potencijalnim nosiocima vojnog tereta.

Ceo tekst pročitajte OVDE

Jedna osoba poginula u ruskim napadima na Odesu i Nikolajev

15:50 - Jedna osoba je poginula, a najmanje 27 je povređeno u ruskim napadima na Odesu i Nikolajev, saopštili su ukrajinski zvaničnici.

Osoba koja je poginula je radnik obezbeđnja u Odesi. Istovremeno, jedna osoba je ubijena prilikom ruskog granatiranja u sveroistočnom delu Harkova, prenosi Rojters. U Nikolajevu je trospratna stambena zgrada ostala bez poslednjeg sprata, a niz susednih zgrada je izgorelo.

napad na nikolajev

AP/Tanjug

 

 

Кomandir tenkovske čete jedva čeka da upozna "leoparda"

15:02

 

Evropska unija: Sankcije Rusiji još šest meseci

13.36 - Evropska unija je produžila sve ekonomske sankcije Rusiji za još šest meseci, prenosi TASS.

Mere zabrane prema sektorima ruske privrede će trajati do kraja januara 2024. godine, navodi se u saopštenju Saveta EU objavljenom u Briselu.

Ukrajina je počela da koristi zabranjene američke bombe

12.12 - Američki list The Vashington Post prenosi da je Ukrajina počela da koristi kasetne bombe, koje je nedavno dobila od SAD. Podsetimo, kasetne bombe su zabranjene u više od 100 zemalja, ali ih Rusija koristi u Ukrajini od početka invazije krajem februara prošle godine.

Ukrajina: Rusi su napola opkoljeni u Bahmutu, mi ćemo to iskoristiti

11.33 - Ukrajinske snage su pojačale napore da oslobode okupirani grad Bahmut i sada su ruske snage "napola opkoljene", rekao je danas komandant ukrajinskih kopnenih snaga.

Belorusija: Vagner i naši specijalci na vojnim vežbama duž poljske granice

10.39 - Vagnerovi plaćenici će pomoći u obuci beloruskih specijalaca na vojnom poligonu u blizini granice sa članicom NATO Poljskom, saopštilo je danas belorusko Ministarstvo odbrane.

Rusi: Ukrajinci su dronom ubili tinejdžerku na Krimu

09.50 - Tinejdžerka je izgubila život u napadu ukrajinskog drona na Krimu, rekao je Sergej Aksjonov, guverner okupiranog poluostrva koje je postavila Rusija.

Ukrajinci imaju plan?

08.25 - Ukrajinska vojska sprema operaciju s ciljem da pređe Dnjepar i zauzmu Zaporošku nuklearku krajem jula, izjavio je lider zaporoškog pokreta "Zajedno s Rusijom" Vladimir Rogov.

Ukrajinci krenuli u akciju? Rusi dobili žestok odgovor

07.56 - Jedna osoba je poginula, a četiri administrativne zgrade oštećene u četvrtak u udaru ukrajinske bespilotne letelice na Krimu koji kontroliše Rusija, rekao je regionalni šef Sergej Aksjonov, prenose RIA Novosti.

"Napad se dogodio na severozapadnom delu poluostrva", rekao je Aksjonov.

Ukrajinske trupe pokrenule novu ofanzivu u Zaporoškoj oblasti

07.13 - Ukrajinske trupe pokrenule su novu ofanzivnu operaciju u Zaporoškoj oblasti, ruska vojska odbija napade neprijatelja, rekao je šef regionalnog pokreta "Zajedno sa Rusijom" Vladimir Rogov.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading