UZALUDNO UBEĐIVANJE Američko NE Ukrajini
Foto: Alo ilustracija

U poslednjih 48 sati postalo je jasno da će Velika Britanija i Holandija pokušati da ubede SAD da dozvole dostavu aviona F-16 u Ukrajini.

Međutim, situacija nije baš "tako pozitivna i dobra" za Ukrajinu kako je neki izvori opisuju. Trenutno postoji jaz u odnosima između SAD i njihovih partnera, piše Njujork tajms.

Visoki ukrajinski zvaničnik, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je novinarima američkog lista da ukrajinski piloti trenutno nemaju pravo niti dozvolu Vašingtona da se "ukrcaju" na lovce F-16 iz inventara evropskih operatera. tj. Vašington ne dozvoljava obuku ukrajinskih pilota na avionima F-16.

Vašington i dalje veruje da Ukrajini nisu potrebni lovci F-16. Ovo mišljenje je objavljeno prošle godine i Bela kuća nastavlja da sledi ovu politiku.

Njujork tajms piše da je "tako dubok skepticizam Vašingtona da kijevskim pilotima trenutno nije dozvoljeno čak ni da treniraju na F-16".

SAD imaju pravo da određuju šta će se desiti sa američkim lovcima F-16. Do sada je svaka izjava bilo koje evropske zemlje samo želja da se nešto desi. Ali obuka F-16 ili ponovni izvoz ne može da se desi bez dozvole Vašingtona, piše bulgarianmilitary.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading