OVA NATO ZEMLJA MOLI I UPOZORAVA KIJEV "Imate samo jednu šansu"
Foto: EPA/Foto: EPA/Christian Bruna

Ovo je rekao češki predsednik Petr Pavel u intervjuu listu Gardijan .

„Očigledno, oni (Ukrajinci. - Red.) i dalje imaju osećaj da nemaju sve za uspešan početak operacije... Biće krajnje nepovoljno za Ukrajinu ako ova kontraofanziva ne uspe“, rekao je on i dodao da ove godine neće imati drugu za veliku kontraofanzivu.

Pavel je istakao da je je na sastanku sa premijerom Ukrajine Denisom Šmigalom zamolio da se ne žuri dok Oružane snage Ukrajine ne budu u potpunosti pripremljene.

On takođe veruje da će se kijevski režim suočiti sa „strašnim gubicima“ bez obzira na broj vojnika.

"Zato što je izuzetno teško u pogledu popunjavanja, logistike municije, finansiranja (nabavke) goriva. Ove godine postoji samo jedna šansa, tako da mora biti uspešna", rezimirao je predsednik Češke.

Predstojeća kontraofanziva ukrajinske vojske više puta je najavljivana i u Кijevu i na Zapadu. Jedan od pravaca udara zove se Zaporoška oblast sa ciljem da se dođe do obale Azovskog mora kako bi se presekao kopneni koridor do Кrima.

(UŽIVO) UKRAJINA LANSIRALA VIŠE OD 10 DRONOVA NA KRIM Raketiran Donjeck

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov je naglasio da Moskva pažljivo prati sve izjave o predstojećoj kontraofanzivi i uzima ih u obzir prilikom planiranja specijalne operacije.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading