RUSI ISKOPALI GROB ZA UKRAJINCE! 70 kilometara iza linije fronta snimljen nepregledni rov!
Foto: Printscreen/Foto: Twitter/printscreen

Sam rov, koji se nalazi oko 70 kilometara iza sadašnje linije fronta, proteže se otprilike trećinom širine čitavog regiona od istoka do zapada.

Slike koje je snimio satelit Sentinel-2 pokazuju rov koji se proteže od devet kilometara od okupiranog grada Melitopolja do tik izvan sela Marinovka u Primorskom okrugu.

Rusija je, navodno koristeći brojnu radnu snagu imigrantskih radnika iz centralne Azije, počela da kopa ovo utvrđenje u septembru, prema analizi različitih fotografskih dokaza.

Otkako je Rusija okupirala velike oblasti Zaporoške oblasti u prvoj fazi rata punog razmera, linija fronta u ovoj oblasti je bila najstatičnija u Ukrajini, dobrim delom zbog ogromnih, ravnih, otvorenih polja u oblasti koja čine ofanzive velikih razmera teškima.

Ipak, upravo ovde mnogi očekuju da Ukrajina krene u svoju dugo očekivanu kontraofanzivu u kasno proleće ili u ranim letnjim mesecima, jer bi prodor u južnu Ukrajinu imao najveći strateški značaj, potencijalno prekidajući kopnenu vezu Rusije sa Krimom i izolujući njen prisustvo na okupiranom poluostrvu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading