"JESTE LI ČULI ŠTA JE REKAO DESANTIS?" Milanović o sukobu u Ukrajini - Cenu ne plaćaju hipsteri u Njujorku ili bogati Rusi
Alo

Milanović je novinarima rekao da rat u Ukrajini komentariše sa "užasom i strahom od prvog dana".

On se dotakao izjave Rona Desantisa, republikanskog guvernera Floride koji se smatra jednim od najverovatnijih protivnika bivšem predsedniku Donaldu Trampu za nominaciju te stranke za predstojeće predsedničke izbore. 

Kritikujući predsednika Džoa Bajdena, koji je posetio Kijev u ponedeljak i Varšavu u utorak, republikanac je rekao da je strah od Rusije u zemljama NATO-a neosnovan jer se Rusija pokazala kao "vojna sila trećeg reda". On je za Bajdena rekao da je zabrinut za granice na drugom kraju sveta i da nije učinio ništa da obezbedi granicu SAD. 

Milanović se zapitao šta treba da zaključi iz reči Desantisa, jednog od "najbolje pozicioniranih Amerikanaca" i koji "ima snažno uporište, ne toliko u establišmentu, koliko u biračkom telu".

- Ja sam predsednik male Hrvatske, predlažem to na neki način, ali ne tako direktno, sve vreme, u nadi da će stvar stati jer je strašno opasna i nekontrolisana - rekao je hrvatski predsednik.

On je ponovio da je sukob u Ukrajini „američki rat, poput ruskog” i da će na kraju biti postignut dogovor između Vašingtona i Moskve.  

- Cenu ne plaćaju šminkeri na Floridi, hipsteri u Njujorku, ni bogati Rusi još, ne najbogatiji, već taj nesrećni narod i mi koji se tresemo - rekao je Milanović i dodao da su "neki ljudi u Evropi" u sukobu prišli Ukrajini sa "totalnim nabojem emocija i mržnje".

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading