ŠEŠELJ RAZOTKRIO KONTRAPRODUKTIVNI POTEZ ZAPADA Vlastima u Kijevu se loše piše
Foto: Marko Đoković

– Potrebna je obuka za rukovanje bilo kakvim oružjem i činjenica je da se ukrajinska vojska orijentisala na neka oružja sovjetske proizvodnje, jer je to je imala u svom arsenalu i sada se prvu put susrela sa ozbiljnijom količinom savremenijeg zapadnog oružja kada je specijalna vojna operacija počela. Oni jesu imali oružje i obuke, međutim u ovoj meri tek kada je sukob eskalirao. Što se tiče broja tenkova, to je posebno smešno. To može imati samo simboličan značaj i to će biti samo kontraproduktivno za Zapad. To će postići veći stepen jedinstva među ruskim narodom koji je u nekoj meri osećao otpor prema svemu ovome što se dešava. Ne zato što su oni protiv svoje zemlje ili što su oni za Zapad, ili što su po svaku cenu za zapadnu integraciju. Pre svega im nije bilo dovoljno jasno zašto se sve ovo dešava i nisu shvatali pretnju koja je bila pred Rusijom kao dovoljno ozbiljnu i nisu je uzeli u razmatranje, to je mali deo ruskog društva, ali ipak postoji. Ako su Rusi već uništili za ovih godinu dana 7.700 tenkova, što smo uspeli da vidimo u ovom izveštaju ruske vojske, šta će promeniti još nekih dodatnih 500 ili 300 ili manje od toga, koliko se sada spekuliše, još nije jasno koliko će toga biti isporučeno, jer to neće dolaziti sada nego u serijama, samo je u pitanju propagandni značaj – rekao je Šešelj u emisiji "Aktuelnosti" na TV Happy.

Zamenik predsednika SRS smatra vlasti u Kijevu nemaju nikakve granice kada su u pitanju zahtevi Zapadu za isporuku naoružanja.

Podsećamo, tenkovi „Leopard“ iz Poljske biće isporučeni Ukrajini u martu, kazao je danas šef Pentagona Lojd Ostin na konferenciji za novinare u sedištu NATO-a u Briselu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading