POBUNA U BUNDESTAGU! Nemci ustali protiv Šolca!
Foto: EPA/EPA-EFE/FOCKE STRANGMANN

Ranije je nemački kancelar Olaf Šolc rekao da Berlin ne planira da prebaci tenkove u Ukrajinu kako bi izbegao eskalaciju konfrontacije sa Rusijom, ali je kasnije Nemačka najavila isporuku 14 tenkova Leopard 2.

-Slanje teških borbenih tenkova, koje je savezni kancelar Olaf Šolc ranije smatrao ’crvenom linijom‘, predstavlja još jedno kršenje tabua i veoma opasna eskalacija, rekla je Dagdelen.

Prema rečima političarke, ova odluka je Nemačku približila tome da postane strana u sukobu u Ukrajini. Ona strahuje da bi zbog pritiska Sjedinjenih Država u budućnosti Berlin mogao biti na ivici vojnog sukoba sa Moskvom.

-Da bismo sprečili da sukob eskalira u Treći svetski rat i nuklearni armagedon, moramo napustiti vojnu logiku eskalacije i pronaći diplomatski izlaz iz krize, podelila je Dagdelen svoje mišljenje.

Poslanica je pozvao po svaku cenu da se izbegne dalje pogoršanje situacije kako bi se sprečila direktna konfrontacija NATO-a i Rusije. Ona je takođe skrenula pažnju na činjenicu da se tri od četiri Nemca plaše rata u Evropi i da su za mirovne pregovore.

Pratite vesti sa fronta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading