VELIKI PROBLEMI U RUSKOJ VOJSCI Britanci navode dva razloga lošeg učinka Moskve u Ukrajini
Foto: Printscreen/Youtube

- Kontingenti mobilisanih ruskih rezervista raspoređeni su u Ukrajinu tokom poslednje dve nedelje. Njihov prosečan nivo lične opreme gotovo je sigurno niži od ionako loše opreme prethodno raspoređenih trupa - navodi se u izveštaju.

 

 

Nadalje, Britanci pišu kako mobilisani Rusi moraju sami da kupuju vojnu opremu. To se u prvom redu odnosi na pancirne prsluke, posebno moderni prsluk "6B45". On je predviđen kao deo vojne opreme, ali ga mnogi vojnici nisu dobili od vojske već ga moraju sami nabavljati.

Tako se ovaj prsluk prodavao na internetu za oko 640 dolara. To je znatno više u odnosu na oko 190 dolara, koliko je koštao u aprilu.

Ruske vlasti su 2020. godine objavile da je ruskoj vojsci isporučeno 300.000 kompleta "Ratnik". Reč je o ličnoj opremi za vojsku koja uključuje i pancirni prsluk. Tih navodno isporučenih 300.000 kompleta dovoljno je za vojsku koja se nalazi u Ukrajini.

- Endemska korupcija i loša logistika ostaju jedan od temeljnih uzroka lošeg učinka Rusije u Ukrajini - zaključuju Britanci svoj današnji izveštaj.

Najnovije vesti sa fronta pratite na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading