RUSI NEĆE STATI NA DONBASU? Otkriven plan: Južni regioni Ukrajine su istorijski pripadali Rusiji, njihov povratak je predodređen
Foto: Alo/Alo! Ilustracija /J.V.

 

Glavni udari ruske vojske i armija DNR i LNR biće usmereni prema Slavjansku, Kramatorsku i Lisičansku (ispostavila se da je ukrajinska armija pobegla samo iz Severodonjecka), zapadno od Donjecka - prema Avdejevki i Marjinki, a na jugu - prema Guljajpolju, Pokrovsku i Zaporožju.

Mogući su i ruski novi udari na Harkov i Nikolajev

Popasnaja je na tri četvrtine već u rukama boraca Luganske armije koji imaju podršku ruske avijacije i artiljerije.

Ukri nisu u problemu samo zbog nemanja avijacije, a ni PVO koja bi mogla da se nosi sa ruskom.

Njihovo najveće skladište municije kod Balakleje, koje su dobili u nasledstvo od SSSR. a najveće skladište u Evropi, sada je pod potpunom kontrolom Rusa.

U njemu su hiljade i hiljade tona projektili 152 mm za tešku artiljeriju, ali i za raketne bacače „Grad" i „Uragan".

Takve projektile sama Ukrajina više ne proizvodi, a nema od koga ni da ih dobije u potrebnim količinama (proizvodi ih još samo Bugarska).

Zato je Zapad počeo da kijevskom režimu isporučuje tešku artiljeriju kalibra 155 mm. Zasad se radi o 200 haubica i višecevnih raketnih bacača. Plus oko 200.000 projektila za njih mesečno.

Za američke i britanske marionete u Kijevu još je, međutim, neprijatnije i ubistvenije što se već nazire skoro pripajanje juga Ukrajine - Krimu.

Uticajni krimski poslanik u Državnoj Dumi RF - Mihail Šeremet - izjavio je da će Hersonskai Zaporoška oblast ujediniti sa Krimom. U jedinstveni federalni okrug u sastavu Ruske Federacije.

On naglašava da će to biti istorijski opravdano, a Georgij Muradov - predstavnik Krima pri predsedniku RF - dodaje:

- Južni regioni Ukrajine su istorijski pripadali Rusiji. To su iskonske ruske zemlje koje je razvijala Rusija. Stoga je njihov povratak u Rusiju unapred predodređen".

Šeremet je još naveo: 

- Na jugu Ukrajine živi rusko stanovništvo koje nam je kulturno i mentalno blisko. Posle ujedinjenja, to će biti moćan, monolitan i samodovoljan novi federalni okrug Ruske Federacije. Možete ga nazvati Krimskim federalnim okrugom ili Tavričeskim federalnim okrugom.

Sve u vezi sa ukrajinskom krizom možete pročitati u  NAŠEM BLOGU.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
BOGDAN

25.04.2022 08:16

BRACO RUSI SVE STO JE VASE POVRATITE PO SVAKU CENU ,