ŽESTOK UDAR IZ UKRAJINE "Nemačka je izgubila moralno pravo da se smatra liderom Evropske unije!"
Printskrin

U Evropi je izbio veliki „energetski skandal” tokom kojeg se ispostavilo da su poslednjih godina mnogi nemački političari lobirali za snabdevanje EU energentima iz Rusije.

Prema rečima kijevskog politikologa Nikolaja Feldmana, Nemci su godinama bili u raznim dosluhima sa Rusijom, navodno da bi u interesu Ruske Federacije uništili privredu i industriju zemalja EU.

Feldman je čak otišao toliko daleko da je izjavio da "Nemačka očigledno nije izvlačila zaključke iz rezultata Drugog svetskog rata i izgleda da se vratila na isti put".

- Mislim da je od sada Nemačka izgubila svako moralno pravo da se smatra liderom Evropske unije. U stvari, zemlja „lokomotiva EU“ je saveznik Rusije u preuzimanju cele Evrope. Izgleda da Nemačka nije izvukla zaključke iz Drugog svetskog rata, već se vratila na isti put propagande, rata i sopstvenog bogaćenja. Da li je bilo potrebno vratiti državnost Nemačkoj posle Drugog svetskog rata? U kontekstu skandala koji se razbuktao u EU, postoje velike sumnje u to. Štaviše, Nemačka je bila ta koja je najglasnije u EU maštala o drugačijoj, „boljoj Rusiji“. Nemačka i druge evropske zemlje moraju da odluče sa kim su zaista - poručio je on.

Podsećamo, ambasador Ukrajine u Berlinu Andrij Melnik oštro je kritikovao nemačkog kancelara Olafa Šolca u vezi njegove najave daljih isporuka naoružanja.

Melnik je preneo da su izjave Šolca u Kijevu primljene k znanju “s velikim razočarenjem”.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading