BAJDEN NAJAVIO: Amerika šalje još oružja Ukrajini
Foto: Tanjug/AP/EPA

Navodi se da su od postavljanja Bajdenove administracije, SAD obezbedile 3,2 milijarde dolara bezbednosne pomoći Ukrajini, ukljućujući i 2,6 milijardi dolara od početka sukoba 24. februara.

"Ono što smo uradili upravo je ono što je predsednik hteo od početka - da pruži značajnu bezbednosnu i ekonomsku pomoć kao i podršku ukrajinskom narodu", rekla je u ponedeljak porparolka Bele kuće Dženifer Psaki.

Šojgu o razvoju ruske vojske - Alo.rs

SAD, Francuska i drugi saveznici razgovarali su danas o tome kako da Ukrajini pruže bezbednosne garancije tokom i posle rata sa Rusijom, izjavio je zvaničnik kabineta predsednika Francuske Emanuela Makrona.

Američki predsednik Džozef Bajden konsultovao se danas sa liderima savezničkih zemalja, među kojima su bili i francuski predsednik Emanuel Makron i britanski premijer Boris Džonson, o najnovijim dešavanjima u Ukrajini, saopštila je ranije Bela kuća, prenosi Rojters.

Svrha sastanka bila je "razgovor o kontinuiranoj podršci Ukrajini i naporima da se Rusija smatra za odgovornu u okviru bliske savezničke koordinacije", saopštila je Bela kuća.

BITKA ZA DONBAS NAJVEĆA POSLE DRUGOG SVETSKOG RATA Napad počeo artiljerijskim i raketnim udarima, poznat i datum završetka

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading