VULINOV ODGOVOR UKRAJINSKOJ AMBASADI: Lakše je naći zahtev Ukrajine da postane član NATO, nego da se NATO agresoru uvedu sankcije!
Foto: MUP Srbije

Saopštenje Aleksandra Vulina prenosimo u celosti:

- Ne znam gde je ambasada Ukrajine pronašla povod da reaguje na moju izjavu, ali znam da nije našla za shodno da skandiranje navijača u Kijevu "ubij, ubij Srbina" osudi i izvini se srpskom narodu.

Ne sećam se da je Ukrajina tražila od NATO  pakta da prekine agresiju na Srbiju, a nešto ne mogu da pronađem ni potpis Ukrajine kojim se NATO osuđuje za agresiju i kršenje međunarodnog prava.

RUSKA VOJSKA ZAUZELA MARIUPOLJ Očajni ukrajinski gradonačelnik uputio ovu poruku

Lakše je naći zahtev Ukrajine da postane član NATO pakta, nego zahtev Ukrajine da se  NATO agresoru uvedu sankcije zbog napada na Srbiju.

Možda će ambasadi Ukrajine biti čudno da je to moguće, ali Srbija sama bira prijatelje i ne zaboravlja učinjeno joj dobro.

Kada se u Srbiji vlast bude dovodila na ulici i kada naše izbore zameni Majdan, tada će i ukrajinska i svaka druga ambasada moći da "očekuje" od Srbije. Dok o Srbiji narod odlučuje na izborima i dok Srbiju vodi predsednik Aleksandar Vučić, možete samo lepo da zamolite i da se ne nadate da ćete umesto nas doneti odluku o bilo čemu. Ukrajina nije bombardovala Srbiju, ali ni Rusija nije bombardovala Srbiju, pametnom dosta", izjavio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin reagujući na saopštenje ambasade Ukrajine u kome se navode zahtevi i upozorenja Srbiji i resornom ministru policije zbog neuvođenja sankcija Rusiji od strane naše države - zaključuje Vulin.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (3)

Loading
Srbenda

28.03.2022 17:54

To brate Vuline! Ukrajinac čitaj što i hrvat, ito onaj ortodoksni! Najveći prodavci oružja hrvatima, da ne kažem..., bili su baš ukrajinci, oružja kojim su ubijani srbi. Bataljon azov fašisti pandam hrvatskim ustašama, sami su rekli da su sa njima braća po oružju, šta još treba reći? Bezobrazluk od ukrajinaca!

Rada

28.03.2022 18:11

Pravi odgovor ali nece ga razumeti mrzitelji i oni sto vicu ubi Srbina . Da mogu verovatno bi za nas kod nas otvorili logore za nas.

MASA

28.03.2022 19:36

Onu Ukrajinsku vlast koja je osudila bombardovanje Srbije, ova "demokratska" vlast je pohapsili. Prema tome ambasadore pokrij se ustima i cuti.