UKRAJINCI PRIVELI 8 OSUMNJIČENIH ZA SARADNJU S RUSIMA Našli im sumnjive pozive i ruski novac, svi predati Službi bezbednosti
Foto: sof.mil.gov.ua

- U Dnjepropetrovskoj oblasti privedeno je osam sumnjivih osoba koje bi mogle biti umešane u saradnju sa zemljom agresorom. Konkretno, u blizini mosta u Samarskoj oblasti, policajci su zaustavili automobil koji je naglo promenio pravac i pokušali da se sakriju od policije.

Prilikom provere, vozač je imao mobilni. Brojni razgovori sa građanima Rusije pronađeni su na telefonu, a kod sebe je imao oko 200 hiljada grivni. Čovek je nesigurno i nedosledno odgovarao na sva pitanja policajaca - navodi agencija na Telegram kanalu.

Dodaje se da su ostali pritvorenici imali mapu teritorije sa oznakama, fotografije i video zapise gradskih ulica sa oznakama fabrika i strateških objekata, prepisku u instant mesindžerima o broju punktova i njihovoj lokaciji.

Prema preliminarnim informacijama, jedan od muškaraca stigao je iz Moskve krajem decembra i nastanio se u Dnjepropetrovskoj oblasti.

- Svi uhapšeni su predati Službi bezbednosti Ukrajine. Policija nastavlja da radi u izuzetno teškim uslovima vanrednog stanja i štiti ukrajinski narod - navodi se u poruci.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u blogu na našem portalu klikom OVDE.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading