AKO RUSI NAPADNU ODAVDE, TO JE KRAJ Kontigent vojske čeka u pripravnosti, spremni da zabiju NOŽ U LEĐA Ukrajini
Foto: Printscreen/Video

Aerodrom Tiraspolj bi mogao da postane baza za prebacivanje ruskih trupa u ofanzivu na Odesu, smatraju vojni stručnjaci u toj zemlji.

Prošle nedelje je "problem Pridnjestrovlja" izneo gradonačelnik Odese Genadij Truhanov govoreći o nameri ruskih snaga da opkole grad da se strane.

"Verovatno planiraju. Ovo je plan koji ne kriju. Ali dok grupa ruskih trupa koja probija Voznesensk ne stigne do Odese, Pridnjestrovlje će sedeti mirno kao miš", rekao je vojsni ekspert Oleg Ždanov.

Veličina ruskog kontingenta u takozvanom Pridnjestrovskom regionu ne predstavlja posebnu pretnju za Ukrajinu. Sada, kako je Ždanov primetio, u Pridnjestrovlju nema više od 3.000 ruskih vojnika.

RUSI UPOZORAVAJU Napustite kuće, slede hitne mere!

Među njima su borbene jedinice – jedan tenkovski bataljon, dva motorizovana pešadijska i jedna artiljerijska divizija. Ostalo su jedinice za podršku.

Ipak, general ukrajinskih Oružanih snaga Sergej Krivonis upozorava da postoji opasnost da je aerodrom Tiraspolj ozbiljna baza za prebacivanje ruskih trupa.

"Ako uspeju da tamo pošalju dodatne snage, to će postati 'nož u leđa' Odeske i Vinjičke oblasti", naveo je on.

Najnovije vesti o ukrajinskom konfliktu pratite na našem blogu UŽIVO.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
eks

15.03.2022 18:22

Zašto je to "nož u ledja" ? Moldavija je željna slobode 9i Moldavci ne vole NATO i Banderovce. Ništa ne bi iznenadilo ako bi se prključili Rusima u borbi protiv nacista.