Andrej Ševčenko
Foto: Tanjug/Tanjug/Ap

 

On je sa članovima porodice došao na antiratne demonstracije na Trafalgar skveru u glavnom gradu Engleske, odakle su poslate poruke da ruska ofanziva mora da prestane.

"Ne ratu" i "Nećemo oprostiti, nećemo zaboraviti", pisalo je na parolama kraj kojih se slikao Andrej Ševčenko, ogrnut u ukrajinsku zastavu. 

Legendarni fudbaler i bivši selektor reprezentacije svoje zemlje živi u glavnom gradu Engleske duže od decenije, jer se tamo skućio još u periodu u kojem je igrao za Čelsi (2006-09). "Moja porodica je tu, tu mi odgovara i želeo sam da mi se deca školuju u Londonu", rekao je "Ševa" jednom prilikom.

Prošle jeseni, on je kratko bio u Italiji, gde je vodio ekipu Đenove od sredine novembra do januara, kada je otpušten posle samo jedne ostvarene pobede, uz čak sedam poraza. Od tada je sa porodicom u Engleskoj, odakle prati jako tešku situaciju u Ukrajini.

REPREZENTACIJE NEĆE NA BARAŽ U RUSIJU! FIFA se oglasila, opšti haos zbog situacije u Ukrajini!

Ševčenko se posle penzionisanja 2012. godine kratko bavio politikom, ali sa svojom strankom (Ukrajina - Napred!) nije uspeo da uđe u parlament. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading